collapse

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Новини за камиони и коли / Re: Да подкрепим или не проекта "Макрон"?
« Последна публикация от kras - Днес в 01:02 am »
Прочетохте ли, че и някакъв съюз на транспортните синдикати се включва с рев против, по-нагоре писах.
Като чуя за съюз напоследък, направо ми става лошо, особено след като си поговорих с един заместник председател на един такъв и получих изключително незадоволяващи отговори граничещи с раздразнение. Такава каша е в тия организации, имам чувството, че самите те не са наясно защо съществуват, камо ли да обединят. Ама айде, дано да не съм прав...

Рошав, кво те притесняват хотелите? Първо, това трябва да притеснява бизнесмените. Второ, знаеш, че има условие да не е кабина. Не са казали, че трябва да е Шератон. Може да са квартири, може да са пригодени порт-кабини, може да е всичко с креват, душ и кенеф. Това отделно създава широк набор от допълнителен бизнес, паркинзи, хотели, мотели, хостели и прочие, барчета и ресторантчета, дори простички столови с кафе автомати.
...макар че и друго чух: "Добре съм си в кабината, не искам на хотел. Тук си имам котлонче, телевизия. Не ми трябва хотел." А сега де?!

Не чувам ЖП-то да стачкува, че се дава право на градските автобуси да формират линии до 100 километра (та не беше ли 200 даже?) с цел да се конкурират повече.
2
Начи, представи си, че ако наистина отрасълът формира 17% от БВП, като тук не се слага спедиторската дейност, какви размери ше добие ако се изсветли в по-голяма степен и почнат да се плащат реални данъци и осигуровки... Е, малко по-старички джипчета ще карат, ще редуцират любовниците, ама... стига толку лапачка! 1350 камиона. Е това не е ли алчна лакомия!?

Тука вече съм напълно съгласен! Не щат да излязат на светло и да декларират реални приходи и разходи, съответно - да плащат реални данъци, които и без друго в България са най-ниските, а не апокалиптичните предвиждания, че шофьорите щели да останат безработни. Или, че щели да се прелеят в чуждите фирми. Ми осигурете им условията и отношението като в чуждите фирми и ще сте рахат! Ама не щете, щото искате само да лапкате. и да се фукате с джипки. Е, ще се поограничите малко...
Навремето изобщо не бих напуснал страната, но като видях, че нещата вървят на зле и доходите не само не се увеличават но и падат, вътрешни глоби, рискове за да поддържащ стандарта, други простотии, и реших, че пътят ми е навън. И се благославям за избора си!
Яд ме е и на онези колеги-балъци, които ги употребиха за да придадат гражданственост на протеста. Да бяха си подредили джиповете, та да е ясно кои, всъщност протестират. Прост и манипулируем народ винаги е имало.
3
Новини за камиони и коли / Re: Да подкрепим или не проекта "Макрон"?
« Последна публикация от roshko - Днес в 12:24 am »
Начи, представи си, че ако наистина отрасълът формира 17% от БВП, като тук не се слага спедиторската дейност, какви размери ше добие ако се изсветли в по-голяма степен и почнат да се плащат реални данъци и осигуровки... Е, малко по-старички джипчета ще карат, ще редуцират любовниците, ама... стига толку лапачка! 1350 камиона. Е това не е ли алчна лакомия!?
4
Аз вече казах - това с хотелите няма да стане баш така, както бе обявено. Но, че престоят и дъмпинга ще бъдат ограничени е извън всякакво съмнение. Няма как тази голяма и толкова уредена държава като Франция да позволи да бъде цакана от селски тарикати. Изводът е очевиден - окрупняване, сдружаване и създаване на бази на място. Само, че нашенци не щат, искат да се цакат взаимно с навлата, а оттам да цакат и местните превозвачи, които поддържат висок стандарт на заплащане и социални осигуровки. Е, няма как да стане...
5
Новини за камиони и коли / Re: Да подкрепим или не проекта "Макрон"?
« Последна публикация от roshko - 20 Май 2018 год. 23:26 часа »
Хахах, като каза за фаровете. Тук не са задължителни и редовно по магистралите прелитат НЛО-та забравили да си ги включат. Добре, че някой по-буден се намери да му присветне, та да го събуди.
Начи... против подхода съм. Има положителни неща, но те са популистки и за замазване на положението. Туй с хотелите най-ме трови, макар на този етап да не ме засяга. Мислим дека коланите и фаровете не са релевантни с темата. Макрон започва с план максимум, да видим какво ще се приеме и ще коментваме...
6
Новини за камиони и коли / Re: Да подкрепим или не проекта "Макрон"?
« Последна публикация от driver1 - 20 Май 2018 год. 23:04 часа »
Никой не обича да му налагат регулации и правила. Най-много ние българите. Но това е начинът. Да се разчита на съзнанието в нашият случай е меко казано, оптимистично.
Колата ми е тъпкана с еърбеци и моята теория е, че при това положение коланите са притеснение. Обаче някой е решил, че трябва силно да се погрижи за моята сигурност и е въвел задължителен регламент за ползване паралелно и на коланите.
Имам резерви и към задължителните светлини през деня, особено в традиционно слънчеви страни като България. Но пак някой е решил, че това е полезно за всички и - край, няма какво да коментираме.
Като си бях в София карах една чужда кола и редовно забравях за фаровете. Господ ме опази и не ме нацелиха.
А веднъж даже ги забравих през нощтта включени и на сутринта - ядец! И радиото не светва даже! Колата инжекцион, не може да се бута, а аз кабели нямам, но бързам. Цяло приключение!
Дребни битови неудобства, но какво да се прави - правила!
7
Новини за камиони и коли / Re: Да подкрепим или не проекта "Макрон"?
« Последна публикация от kras - 20 Май 2018 год. 21:56 часа »
А! Един глас против! Рошав, обзалагам се че е твоя, след тая тирада :)
Макар, че виждам че и Иво е влизал и чел темата, знам ли може и той да е.

Хрумна ми една печеливша стратегия на Борисов по повод как да реагира на заплахите на КРИБ.
Ми просто излиза с декларация и подкрепя безрезервно закона "Макрон", като заповядва правителството да състави план за действие, при представянето на предимствата за работниците (за да не си помислят за стачка), а на бизнеса осигури правна помощ за сливане на фирми (защото друг начин няма).
И да чака да види, дали ще посмеят да стачкуват, защото тогава работниците ще са на страната на кабинета, а бизнеса ще губи пари!

Борисов не беше ли добър покерджия? Или бъркам?

Що ми се струва, че до месец ще слушаме друга плоча?
8
Новини за камиони и коли / Re: Да подкрепим или не проекта "Макрон"?
« Последна публикация от kras - 20 Май 2018 год. 21:51 часа »
Кой да го приложи? Иначе браво, ето още едно мнение, че почасовото заплащане ще оправи нещата с големи крачки. За сравнение, във Франция е 9.88 Евро/час за шофьори. Та кое му е лошото на това за българина?

В момента Борисов се опитва да угоди на КРИБ в лицето на онзи зализания, знаеки че прави глупост и е правилно да подкрепи закона. Обаче не го прави под страх от провокирани стачки. То само това остана, транспорта да се блокира под стачки и да падне кабинет заради подобно нещо...
Кои държави подкрепят закона обаче? Белите. Кои държави отричат? И защо? Банановите, като нашата! Защото бизнеса е хитър, работника прост.

Онзи ден е имало малко бой между двама шофьора, мой приятел и един пред-пенсиониран шофьор, съответно за и против. Старото поколение, глупавото, то е против, искат шефовете им да са добре, за да има и за тях. Кво да има? 20 кила нафта? А пения? Е.... 200 лв, ама за това герб са виновни...
И Борисов излиза да защитава тия червеи!
Борисов защитава и тези, които именно не искат да се промени закона и да се заплаща европейски тертип! А кажи ми ти на кой да се угоди? За това вярното решение на кабинета би било, да се угоди на правото и бъдещето.

Нема по-малки сме за тва ни мачкат, нема по-отдалечени сме за тва ни гонят... Закона е един за всички. Като си отдалечен, има начини да се приближиш, като си малък - да се окрупниш. Иначе нема държава и държавност.
Нали няма граници? Какво значи далече сме?

И Рошав, понеже акцента ти е, че не искаш да е насилствено. Няма как да е друго яче. Един закон все за някои е насилствен. Насилствено е и ограничението за скорост примерно. Ма го спазваме и има много причини ЗА.

9
Новини за камиони и коли / Re: Да подкрепим или не проекта "Макрон"?
« Последна публикация от roshko - 20 Май 2018 год. 21:26 часа »
Не подкрепям силово налагане на несправедливи правила, очевидно ощетяващи слабите/далечните.
Не одобрявам, някой да ми налага какво е добро за мен. То паркинг не можеш да намериш, пък хотел...
Това с прибирането на три седмици не е лишено от логика и предимства, но пак не ми харесва да е задължително.
Отдавна апелирам за по-справедливо формиране на заплащането!!! Тук съм ЗА
Ако треба се начука на изедника, съм с две ръце ЗА, ма да гледаме на нас да е добре, а не на някого да е зле.
Защо не приложат британския модел на почасово/седмично заплащане и възможността за работа като самоосигуряващ се? Даже, може да се реформира, ако има какво. Всъщност може да го има и другаде, не знам. Доколкото знам на Острова това е било мярка за оптимизация и справяне с недостига на работната сила.
10
Български политики / Re: Въпрос за почивки
« Последна публикация от Kolevski - 20 Май 2018 год. 14:45 часа »
Благодаря,Kras за отделеното внимание и разяснения по моя въпрос !
Информацията, която ми даваш е много ценна, защото  няма от къде да я науча освен от такива врели и кипели като вас !
Поздрави !
Страници: [1] 2 3 ... 10