Последни публикации

Страници: 1 2 3 ... 10
1
Новини за камиони и коли / Re: Подписано е компромисно споразумение!
« Последна публикация от saeco - 08 Декември 2018 год. 16:24 часа »
Пълни глупости говорят, само и само да запазят сегашното положение.
Кой освен българските шофьори са командировани за по 3-4 месеца? Кой освен българските шофьори са със заплата от 270е? Кой освен българските шофьори де факто нямат платена отпуска, защото за тези 25 дни ще получат чисто към 390 лева? Кой освен българските шофьори ще получат пенсия в размер на 250-300 лева? Кой освен българските шофьори ако им се наложи да влезнат в болница ще получават 8-10лв. на ден обезщетение от НОИ? Къде е Джамбазки да отговори на тези въпроси ;D Никой няма да каже нищо.........защото така се печелят много пари!
2
Новини за камиони и коли / Re: Подписано е компромисно споразумение!
« Последна публикация от kras - 08 Декември 2018 год. 10:30 часа »
Малка добавка към коментара на министрото в следващите новини:

"Ние сме изчислената жертва".


Е тва ме свали от стола!
Ще замоля министъра да вземе да обясни, как така сме изчислени жертви в смисъл как изчислени, кой ни изчислява и за какво; и как жертви, ако сме жертви така ли ще го приемем и ще си траем?

Не мен ми се струва, че всички тези (много добре) премерени фрази са с цел да угодят на двата лагера. Хем да оправдае безсилието си пред исканията на бранша, хем да угоди на европа, пък да се оправдае пред нашия прост работодател, че "Ей го на, онези ни клатят, ние кво можем да направим, като сме малка периферна държавичка."
Предполагам, им е ясно, че мерките на Макрон са добри за работника, добри за бизнеса и в дългосрочен план ще носят само позитиви. Или поне се надявам това да е прикрито театро, а не личното убеждение на кабинета. Предния министър беще пълна калинка в транспорта, по старому парашутист, нищо общо с бранша, и изведнъж ще управлява транспорт на такова инфарктно място, където е България. Тоя не съм го проучил, но доколкото чета коментарите и тоя ще излезе кекава работа.
Бе нема ли един да удари в масата и да направи правилните неща?
Като за начало една мащабна разяснителна кампания за ползите от закона на Макрон?

Гледам браншовиците не се обаждат много, мълчат си, приеха ли нещата... готвят ли се за нещо. А да видим! :)
3
Новини за камиони и коли / Re: Подписано е компромисно споразумение!
« Последна публикация от saeco - 05 Декември 2018 год. 10:39 часа »
Нищо странно не се е случило, щом държавата в лицето на България не прави нищо и не иска да промени ситуацията с работните условия на шофьорите и нелоялната конкуренция наложена от нашите работодатели на техния пазар, естествено от ЕС ще вземат мерки, макар и късно.
Най - тъпото е, че никой в Бг не говори за условията и начина на работа на българския шофьор, а в Европа точно това коментират! Тук е обратното, всички реват да се запази това мизерно и гадно трудово съществувание на работника, видиш ли да не ФАЛИРАЛ някой, НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
4
Новини за камиони и коли / Подписано е компромисно споразумение!
« Последна публикация от kras - 04 Декември 2018 год. 14:32 часа »


https://business.dir.bg/pazari/podpisano-e-kompromisno-sporazumenie-za-prevozvachite-v-es

--------
И бързия ми коментар :)
Както по-назад в темите и по темата бях казал, че нашите може да си разиграват коня, ама полянката им е малка... и подскачаха, подскачаха, "Макроне, не убивай бизнеса и не разделяй Европа" и други ала-бализми, в крайна сметка закона си мина, ще си ходим у дома на 4 седмици и ще внимават с каботажите и прочие и прочие хубавинки, въпреки ревът на превозвачите и употребата на шофьорите като твърде евтина тоалетна хартия. Вижте коя е фирмата от снимката, нищо че са скрили името, ние си я знаем! Точно пък Дискордия?!
Те милите (шофьорите) дори и не разбраха кво стана, добре че ЕС все пак мисли за тях. Само не разбах, ама тва друга тема - Макрон ли е българския президент, или оня фъркатия на дондуков, ама кво му дреме на перката пък на него за транспорта.
Имах едно предувствие, че колкото и да се пъне, номерата на нашия шеф няма да минат и ето, макар и бавно, хубавите неща се случват! Много здраве на един приятел! Тия дет се хващаха на бас, сега бецален! От двама имам да взимам квадратна бутилка :)
И да се научат, че точно тоя закон обединява Европа, не я дели, и създава много работни места! Ама това не е за нискочели и клепоухи. Началото на края на СоМАТския вид транспорт. Време беше!

...и май статията проект на Рая Горчева замина в кофата :)


ПС: изслушайте много внимателно изказването на министъра https://tvnewsroom.consilium.europa.eu/permalink/205441 и обърнте внимание, кои две държави се присъединяват към централната ос, и се запитайте защо? И защо ние не сме към централната ос, а по оста албания-македония-турция-русия. Уж граждани, уж европейци, ама не могат да си вдигнат селските потури господата от ... айде да не казвам кои... че са ми по-симпатични все пак..
"Ние не дойдохме с пълна кошница и си тръгваме с не толкова пълна кошница.". Демек знаели са къде и за какво отиват. И че тезата им е ялова, и нямат аргументи с които да защитят исканията на шефчетата.
5
Новини за камиони и коли / Re: Гражданска Безотговорност "БОНУС-МАЛУС"
« Последна публикация от bennik - 04 Декември 2018 год. 09:48 часа »
Какво да ти кажа .В нашата  „мила татковина“ простотиите извират като от извора на Амазонка.И колкото са по-големи толкова измислилите ги държат за тях като  „коте на джигер“.Та толкова ли няма нормални държави - Германия, Англия ,която и да вземеш от Берлин на запад , а и не само на запад, та да копираш тяхното законодателство относно темата. Ама не- за някои не до там лицеприятни примери копират едно към едно.Но там където хората са го измислили и доказали като добро-не .-Ние ще ви измислим някоя хубава простотия ,та да ви смучем кръвта до капка.
6
Новини за камиони и коли / Гражданска Безотговорност "БОНУС-МАЛУС"
« Последна публикация от kras - 03 Декември 2018 год. 13:22 часа »

Система "Халифакс" - синджира си идва, магарето... никакво го няма! Така се шегувахме в моето село в детството ми, някакъв синоним на глупост, на недоразумение и недомислица. Системата е Халифакс!
Е, има ли такова система?
Да, има и се намира в Абсурдистан !
Все едно да изправиш пред съда пистолета с който е извършено убийството, а не самия стрелец.
И понеже сме свърталище на шофьори тука, смятам, че е редно да се заиграеме с това какво става и защо.
И защо просто не се копират перфектните западни системи, ами се напъваме да измислим нещо, което не е било, не може и да бъде!?

Алоу?! Мнозинството, това ли са ви възможностите? Ми питайте ако не знаете бе хора, не е срамно да не знаеш, срамно е да се изложиш като не питаш!

Иначе като се замисля, изглежда има едно единствено разумно обяснение, но то отново граничи с абсурд и няма допир до чистите пазарни принципи. Явно идеята е да се изчистят от пътя и пазара един голям брой возила, които са натрупали негативен заряд заради собствениците си. Добре, да речем, че е ОК, въпреки че не е. Обаче как обикновения купувач би знаел, че дадена кола е проблемна, за да я избегне и не я купи?
7
Общи теми / Re: Волво FH 440 2008
« Последна публикация от kras - 30 Ноември 2018 год. 11:29 часа »
От снимката се вижда, че бушон 75 на 15А ти е за подгрева на седалките. От релетата 21 ти е за електрическите седалки, но за местенето  Може пък да имат връзка. Това волво верно ли е с ел седалки?!
Как ги мери бушоните? Само с мултицет или пробна лампа може да си сигурен, че е здрав. Ако си го извадил и погледнал само дали не е прекъсната жичката, понякога изглеждат здрави, но имат микроскопично прекъсване и не работят. Директно смени с нов 15 амперов бушон, ако нямаш уред. Също така ги мери както в позиция 0 на контакта, така и в позиция 1 (контакт) или при работещ мотор.
Това се сещам...
8
Общи теми / Re: Волво FH 440 2008
« Последна публикация от daniel.tenev - 29 Ноември 2018 год. 13:44 часа »Колега след като се оказа, че е от акумулаторите и ги смених, но сега отказва да работи подгряване на седалката и огледалата. Разгледах бушоните но всички са здрави. Имаш ли идея от какво може да е ? Съмнява ме за някое реле, но не мога да разбера кое точно отговаря.
9
С.Б.Т.Р. / Re: Стратегия и програма на СБТР
« Последна публикация от kras - 28 Ноември 2018 год. 13:26 часа »
Александър Стамболийски
9 ноември в 1:22 ч. ·
Братя и сестри БЪЛГАРИ,
НИЕ организаторите на протестите се обявихме остро срещу политическата класа на страната. Заявихме, че не искаме повече да бъдем мачкани и да живеем под постоянен натиск. Искаме само едно да живеем нормално.
СЪНАРОДНИЦИ,
Бог може и да не пази БЪЛГАРИЯ, но ВСИЧКИ НИЕ можем да я опазим от постоянното разграбване и унищожаване. НИЕ трябва да покажем, че ни ПУКА за достойните старини на нашите баби и дядовци, на нашите родители! НИЕ трябва да покажем, че искаме да живеем по добре, а не да бъдем РАЯ! НИЕ трябва да сме хората създаващи по-добро бъдеще за децата на БЪЛГАРИЯ! НИЕ младото поколение, което не видя демокрация, а видя приватизация, което не видя държава, а видя мафия.
Видяхме преминаването на страната ни през борчески групировки до олигархия, през празни магазини до празни портфейли. ДОКОГА ще чакаме някой да ни оправи? ДОКОГА ще стоим и ще навеждаме глава?
СЕГА братя и сестри БЪЛГАРИ е момента да покажем, че МАЙКА БЪЛГАРИЯ е на НАРОДА!
Очакваме Ви, да се присъедините и да покажем колко силна може да бъде БЪЛГАРИЯ. Да оправдаем завета на дедите ни!
НИЕ МОЖЕМ И ЗАЕДНО ЩЕ ПРЕБЪДЕМ!


Сашо, случайно попаднах на твой фейсбук (на съюза де) и прочетох вопълът за протест със съответните доводи. Коментирам тук, понеже съм антифейсбук по принцип. Позволи ми да не съм съгласен с теб. С неприязън разбрах, че си организатор на протеста, видях те по телевизията, но мислех, че си там случайно. Всъщност не разбрах какво точно искаш и срещу какво агитираш? Живеем в демокрация и това включва и теб. Ти самия си свободен (явно не знаеш какво е да не си) да работиш или да не работиш при поставените условия. Ако искате да промените нещо, мястото не е на пътя с истерични и безумни искания, а на съответното място, пред парламента. Научете се, че в демокрацията исканията трябва да са конкретни. Стига с тия популистки обръщения "Братя и сестри!" и "Майка България", не сме в 19-ти век и не обявяваме война никому, доколкото ми е известно. Борете се за конкретни неща, не за подобни широки пейзажи с размазан фокус. Все едно чух призив на някой съветски лидер, да борим класовия враг. Запомнете, че ще си останете шофьори и нищо повече, големите имоти на богаташите ще ги гледате през високи огради. Как е станало - станало, няма значение вече. Ако сме били по-умни, можеше ние да сме в тези замъци. Това е била борбата на бащите ни, за по-добър преход, но те се провалиха.
Сега младите, борете се за малкото, за това което ви принадлежи - здравето, заплатата и пенсията, но с конткретни искания.
Престанете да се палите и за агитирате за глупости, а се научете да сте демократични и да ползвате инструментите на свободата, в която живеете.
Последно, но не и по значение - изобщо не отива на синдикална организация, каквато претендирате да сте, да се занимава с политика. Точно това би ме отдръпнало на момента. Подобни призиви (без да ги квалифицирам), не отиват на синдикален лидер. Преценете си сами. Не видях на сайта ви нито отчет, нито планове, нито постижения. Само някакъв революционен порив и отдолу три негативни коментара. Ако те влече политиката, няма лошо, но това не е правилния начин да влезеш в нея. Ако очакваш подкрепа от шофьорите - съмнявам се, че ще се получи. Шофьора си иска бачкането, начина на живот и дохода. Ако можеш да му го осигуриш - ставаш. Ако не можеш - чао. От вас се очакват действия по синдикалната ви дейност, а не гръмки политически фрази.

А правото да стачкуваш - свещено е, ползвайте го, но гледайте да сте по-сериозни. Тия мускулести батки завити със флага, дет не могат да говорат, а скачат на бой на хората - това ли сте вие? Силно вярвам, че ние сме повече!

Видя ли как се прави стачката на такситата? Пет искания, кратки ясни и точни. Нема крясъци за оставка, нема викове българи юнаци. Викнали са телевизията, стачкуват си пред общината, с която имат проблеми. И аз ги подкрепям! А вас не.

С най-добри чувства.
10
Новини за камиони и коли / Re: Карта
« Последна публикация от Пенелопи - 23 Ноември 2018 год. 11:06 часа »
Благодаря за отговора!
Страници: 1 2 3 ... 10

* Последни мнения

Re: Подписано е компромисно споразумение! от saeco
[08 Декември 2018 год. 16:24 часа]


Re: Подписано е компромисно споразумение! от kras
[08 Декември 2018 год. 10:30 часа]


Re: Подписано е компромисно споразумение! от saeco
[05 Декември 2018 год. 10:39 часа]


Подписано е компромисно споразумение! от kras
[04 Декември 2018 год. 14:32 часа]


Re: Гражданска Безотговорност "БОНУС-МАЛУС" от bennik
[04 Декември 2018 год. 09:48 часа]


Гражданска Безотговорност "БОНУС-МАЛУС" от kras
[03 Декември 2018 год. 13:22 часа]


Re: Волво FH 440 2008 от kras
[30 Ноември 2018 год. 11:29 часа]


Re: Волво FH 440 2008 от daniel.tenev
[29 Ноември 2018 год. 13:44 часа]


Re: Стратегия и програма на СБТР от kras
[28 Ноември 2018 год. 13:26 часа]


Re: Карта от Пенелопи
[23 Ноември 2018 год. 11:06 часа]