Автор Тема: Автобусните превозвачи са против тол системата  (Прочетена 1146 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Topdrivers INFO-BOT

  • Информационен робот
  • *
  • *
  • Публикации: 5

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях и да осъществяват своята дейност както досега – с винетни стикери.

Това обявиха на пресконференция от Българска федерация пътнически транспорт. Заедно с колегите си от още пет транспортни организации - Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта, Националния съюз на превозвачите, Корпорация на автомобилните превозвачи и Националното сдружение на автобусните превозвачи - те поставиха основните проблеми в бранша и заявиха, че ако исканията по тях не бъдат спазени, ще организират масов протест на превозвачите в цялата страна на 18 февруари. „В това решение браншът е обединен и протестът няма да е антиправителствен“, подчерта председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Основният аргумент против системата за платените пътни такси е, че 4 месеца преди стартирането й превозвачите нямат яснота за това колко ще им струва и как ще се отрази на крайната цена за потребителите. Договорите за обществен превоз са сключени основно по реда на ЗОП и са с фиксирана цена до края на изпълнението им, което не подлежи на промяна. При непредвиден разход за плащане на тол системата изцяло ще се нарушат клаузите по изпълнение на сключените договори.

Автобусните превозвачи заявиха още, че е крайно време нерегламентираният превоз, от който държавата годишно губи по 300 млн. лева, да бъде криминализиран. Те припомниха, че в България се движат около 3000 осемместни вана, които се водят леки автомобили. Години наред същите микробуси извършват нерегламентиран превоз, въпреки че това е известно на всички институции по места. „Държавата всеки път абдикира от проблема с нерегламентирания превоз, който е обхванал 70 на сто от обществените превози на пътници в страната“, каза Милтенова.

Според превозвачите, сериозен проблем на бранша е и недофинансирането на сектора. В резултат на това повече от 60 български общини са без превозвачи. Общините не заделят никакви средства от бюджетите си за финансиране на бранша, а в същото време превозвачите са задължени да издават билети с намаление, а ако не го правят, глобата е 1500 лева.
Това е авто-профил за добавяне на статии. Моля, не изпращайте лични съобщения и не опитвайте комуникация, няма да получите отговор. По административни въпроси, предложения или оплаквания се обръщайте към <Topdrivers> чрез Л.С., директно в темите или чрез писмо до <forum@topdrivers.org> ;-)

 

Чрез Бърз отговор, можеш да използваш bulletin board код и усмивчици, както и при обикновен отговор.

Забележка: Тази публикация първо трябва да бъде одобрена от модератор.
Име: Ел. поща:
Потвърждение:

За или против проститутките на пътя?

Започната от anatoliФорум Общи теми

Отговора: 24
Прегледи: 9932
Последна публикация 13 Април 2017 год. 15:05 часа
от Георги Младенов
За и против заплащане на час

Започната от Форумният маневристФорум Законодателство

Отговора: 27
Прегледи: 9714
Последна публикация 24 Юни 2016 год. 13:56 часа
от СБТР
Защо нашите превозвачи мрънкат? Застраховки в Англия.

Започната от Форумният маневристФорум Колегите от офиса

Отговора: 18
Прегледи: 8524
Последна публикация 11 Август 2015 год. 22:33 часа
от rider777
Автобусните превозвачи стачкуват

Започната от Форумният маневристФорум Новини за камиони и коли

Отговора: 18
Прегледи: 6352
Последна публикация 08 Май 2016 год. 21:04 часа
от Цистерната

* Последни мнения