Автор Тема: Цитати от други форуми, които ни харесват  (Прочетена 1955 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Форумният маневрист

 • Временно отсъстващ
 • Професионален шофьор
 • ***
 • ****
 • Публикации: 224
 • С лекарска забрана за влизане във форуми ;-)
Ето един коментар който много стегнато и сбито разказва за едни събития и едни наложени изводи след тях:

СССР "отби" България още в края на 80-те години. Просто престана да подновява търговските споразумения и ние постепенно останахме без пазар за продукцията си. През 1989г България направи в Москва огромно търговско изложение с всичко, което произвеждаме - селскостопанска продукция, цигари, алкохол, електроника, лека промишленост - платове, дрехи, обувки; тежка промишленост - машини, кари; фармация и т.н. Руснаците проявиха огромен интерес към всичко, но до реални сделки така и не се стигна. Тодор Живков се опитваше да се срещне с Горбачов или други занчими "фактори" в СССР тогава, но никой не му обръщаше внимание. Накрая, след 2 месеца, пристигна в Москва без официална покана и беше посрещнат на Шереметиево от 2ри или 3ти зам. кмет на Москва. Дори не му беше разрешено да напусне летището. Това беше края на социалистическата търговия със СССР и смъртната му присъда като политик и държавен глава на България. После дойде преврата от 10 Ноември, който беше предизвестен и подробност.
Някои договори действаха още 2-3 години, като например във фармацията, но после и те не бяха подновени.
Така, че не трябва да бъдем обвинявани ние за прекъсването на търговията с Русия/СССП - те се отдръпнаха първи. А и след това нито ние имахме да предложим кой знае какво, нито те можеха да купят кой знае какво.
Накратко, за 45 години СССР ни направи напълно зависим от себе си във всяка област - икономика, търговия, отбрана, наука, образование, политика и т.н. и когато започна да изпитва трудности, ни заряза. Ей така, просто ни заряза като се затвори за нас във всяко отношение, останахме без защита при срива на Варшавския, договор, без СИВ и с огромен дълг, да се оправяме сами както можем. И тогава се появиха САЩ, НАТО и ЕС, които на драго сърце ни приеха. Естествено, е Русия и много хора у нас не бяха и все още не са особено щастливи, но трябва да бъдем реалисти и да разберем, че тогава нямахме много голям избор. И сега, когато вече имаме някаква ориентация и сме направили доста в сътрудничеството си с ЕС и НАТО, да се откажем от всичко и да се врътнем пак към Русия, защото пак им се приискало да сме "братя", да се "обичаме" и да си "помагаме"?!?!? Ами добре, но вече ще го правим на равноправна основа, отчитайки и своите интереси и без да повтаряме грешките от миналото.

Автор: Major Payne

Имам леки коментари по написаното, но те са минимални и по-скоро незначителни на фона на посланието, за това го оставям без  редакция.  Хубаво е да даваме трибуна на такива трезви и верни анализи. Умишлено не пиша от кой форум идва, макар да е редно, тъй като ще се промени посоката на коментарите. Много хора имат изкривена представа за това какво и как се случи преди години.

Неактивен Форумният маневрист

 • Временно отсъстващ
 • Професионален шофьор
 • ***
 • ****
 • Публикации: 224
 • С лекарска забрана за влизане във форуми ;-)
Re: Цитати от други форуми, които ни харесват
« Отговор #1 -: 15 Януари 2016 год. 00:15 часа »
Комбинацията на 210 място по раждаемост и 6 място по смъртност извежда България като АБСОЛЮТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН по намаляване и изчезване на население. Първи сме по детски самоубийства в Европа, а на три ромчета се пада по едно българче сред новородените. В края на 21 век ще останем 300 000 в държавата на 7 млн. роми, категоричен е изследователят проф. Петър Иванов. ВСЯКА година българските граждани намаляват с около 80 000 души годишно. Днес на всеки 4-5 ромчета се ражда по едно българче и ТОВА е от няколко години. Тези данни се КРИЯТ от обществото, но подобни данни има и в образователното министерство. Ромите са много повече от 1,8 млн. души сега. Още по-страшно е, че България е на първо място по самоубийства или ОПИТИ за такива в цяла Европа, а може би е и сред челните места в света. В страната ни САМИ край на живота си годишно слагат 1 800 души, 20% от тях са деца. Т.е., ДНЕС са се самоубили трима-четирима души. Според Националния център по опазване на общественото здраве 22% от българските граждани ИМАТ психични разстройства, това са 1 617 000 души. ЕДВА една пета от тях - 340 000 - са получили специализирана помощ. Това са официални данни. Истинските данни са МНОГО по-драматични, около 60% от българските граждани имат психични проблеми - фрустрация, депресия, невроза, психоза и др. В Европа този процент е 38% според Евростат.
За десетките хиляди икономически и нелегални имигранти 1100 лв. на месец и подаряване на статут на бежанец, а за над един милион пенсионери с над 40г. стаж до 270 лв. на месец (много под "границата" на бедност). С минимална работна заплата от 380 лв. (реално е - 297 лв.) на човек живеят 3.7 милиона български граждани по рождение. Над 1.6 милиона от българските граждани живеят под "границата" на бедност с доход до 286 лв. на човек. Месечната издръжка на един затворник в България е 1300 лв. Издръжката на едно бездомно куче от страна на държавата е по-високо от минималната пенсия в България и много по-висока от детските надбавки. Издръжката на едно куче в София струва на държавата 300 лв. месечно. Детски 35 лв, Кучешки 300 лв, минимална работна заплата - 380 лв, а след задължителните данъци и осигуровки минимална работна заплата реално е - 297 лв. ( до "границата" на бедност ) , минимална пенсия - 157 лв. (много под "границата" на бедност) За да покрие ОСНОВНИТЕ си разходи на ВСЕКИ човек са му НЕОБХОДИМИ 600 лв. след задължителните данъци и осигуровки. Всичко това е създадено и използвано от ШЕПА "хора" в България за пълен външен психо-соматичен конрол над гражданите - роби. България е като заклана кокошка, която с ПОСЛЕДНИ сили пърха с крила обезглавена из Европа, но тези ПОСЛЕДНИ конвулсии ще спрат СКОРО.

Ot dir.bg

Неактивен Форумният маневрист

 • Временно отсъстващ
 • Професионален шофьор
 • ***
 • ****
 • Публикации: 224
 • С лекарска забрана за влизане във форуми ;-)
Re: Цитати от други форуми, които ни харесват
« Отговор #2 -: 27 Януари 2016 год. 18:10 часа »
   Тъй като доста години пътувах за Англия, Уелс, Шотландия и Сев.Ирландия, без да съм работил в местни фирми, трябва да ти кажа, че там има две категории шофьори на "тирове", както ние ги наричаме. Едните - със сини, изгладени ризи, с вратовръзки и фирмено лого на джобчето. В техните фирми не се надявай да пробиеш, няма шанс. Вторите - червендалести, свиващи цигари в хартийки, по правило - силно и навсякъде татуирани, разхождащи се по потник на 5*...Там е твоят шанс! В повечето случаи това са бивши затворници, или доста пропаднали типове. Изобщо - на Албиона тази професия е с доста лоша репутация. Казвам ти го, ако не го знаеш за да не останеш изненадан. Дори съм чувал (без да съм сигурен, че е истина), че има такова наказание - английски шофьор да няма право да преминава Ла Манш към Англия, а да е длъжен да работи за определен период само в Европа.
  Както сам пожела, няма да ти пожелавам късмет и успех, но те уверявам, че ще са ти много нужни...


-----
познайте горния цитат на кой наш уважаван колега е :)
И къде е грешката в текста...
Зачетох се... па едни спомени изплуваха...


Неактивен roshko

 • Професионален шофьор
 • *****
 • ****
 • Публикации: 968
Re: Цитати от други форуми, които ни харесват
« Отговор #3 -: 27 Януари 2016 год. 18:22 часа »
Нито живее в България, нито на Острова, има дъщеря и кара Пежо...
As for the moral status of majority rule, it must be pointed out that it allows for A and B to band together to rip off C, C and A in turn joining to rip off B, and then B and C conspiring against A, and so on.

Неактивен Форумният маневрист

 • Временно отсъстващ
 • Професионален шофьор
 • ***
 • ****
 • Публикации: 224
 • С лекарска забрана за влизане във форуми ;-)
Re: Цитати от други форуми, които ни харесват
« Отговор #4 -: 27 Януари 2016 год. 19:46 часа »
Той е, да е жив и здрав.
Грешката е в тъмен цвят. Всеки може да успее да започне във фирма със синя риза и панталон. Това нищо не е, ама просто ми хрумна.. понеже някой ме подсети за една тема някъде на друго място.. та я прочетох и се сетих за некои писаници :)

 

Чрез Бърз отговор, можеш да използваш bulletin board код и усмивчици, както и при обикновен отговор.

Забележка: Тази публикация първо трябва да бъде одобрена от модератор.
Име: Ел. поща:
Потвърждение:

Кратки документални филми снимани от нас и други

Започната от Форумният маневристФорум Видео клипове от професията

Отговора: 180
Прегледи: 39866
Последна публикация 04 Август 2016 год. 23:28 часа
от roshko
За налягането в гумите и други неща свързани с тях.

Започната от driver1Форум В гаража

Отговора: 26
Прегледи: 10596
Последна публикация 24 Юни 2015 год. 00:14 часа
от loshdancho
CMR, TIR и други документи. Дебелости и тънкости при оформянето

Започната от Форумният маневристФорум Професионални шофьори

Отговора: 12
Прегледи: 6678
Последна публикация 07 Февруари 2018 год. 20:12 часа
от цецодебел
Чл. 20 - Несъобразена скорост и други цинизми

Започната от Форумният маневристФорум Професионални шофьори

Отговора: 2
Прегледи: 2511
Последна публикация 11 Май 2016 год. 22:47 часа
от Форумният маневрист
Мъдрите съвети които да избягвате на всяка цена!

Започната от Форумният маневристФорум Учебен център

Отговора: 10
Прегледи: 4150
Последна публикация 03 Август 2015 год. 16:00 часа
от ivopifeca
Вярно ли още има транспортни фирми, които карат без КАСКО?

Започната от Форумният маневристФорум Инциденти

Отговора: 6
Прегледи: 2844
Последна публикация 02 Юли 2016 год. 23:19 часа
от цецодебел
Летния сарай на Доган. За хората които забравят

Започната от Форумният маневристФорум Български политики

Отговора: 0
Прегледи: 1598
Последна публикация 24 Април 2016 год. 12:12 часа
от Форумният маневрист
Камионите които караме тук

Започната от Форумният маневристФорум Англия

Отговора: 10
Прегледи: 3236
Последна публикация 06 Септември 2015 год. 20:59 часа
от V8
Канали, форуми и прочие

Започната от СБТРФорум С.Б.Т.Р.

Отговора: 19
Прегледи: 3483
Последна публикация 11 Март 2017 год. 19:01 часа
от СБТР

* Последни мнения

Re: Странно нарушение от boroman21
[12 Февруари 2019 год. 00:55 часа]


Re: Странно нарушение от Bro Bo
[11 Февруари 2019 год. 21:51 часа]


Re: Странно нарушение от boroman21
[09 Февруари 2019 год. 20:32 часа]


Re: Странно нарушение от Bro Bo
[09 Февруари 2019 год. 11:13 часа]


Re: Двойка при 3.5т от Hell4hustler
[07 Февруари 2019 год. 11:02 часа]


Re: Двойка при 3.5т от roshko
[07 Февруари 2019 год. 10:42 часа]


Re: Двойка при 3.5т от Hell4hustler
[07 Февруари 2019 год. 10:07 часа]


Re: Двойка при 3.5т от roshko
[06 Февруари 2019 год. 16:04 часа]


Re: Двойка при 3.5т от Hell4hustler
[06 Февруари 2019 год. 15:18 часа]


Re: Англия не е като в Европа от Bro Bo
[05 Февруари 2019 год. 02:28 часа]