Автор Тема: Набираме шофьори HGV Клас 1, C+E в Престън, Англия.  (Прочетена 20623 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Emo_Gerasimov

 • Транспортен офис
 • *
 • *
 • Default Avatar
 • Публикации: 27
Здравей Росене, радвам се да те чуя и се надявам да си добре :)

По въпроса за времето за съжаление не можем да го договорим с  клиента, всяка фирма си има установено време и всички агенции не само ние се съобразяваме с него. Но то е предварително упоменато на шофьора, така че той решава дали е ок или не.
Искам също да кажа, че всички неща които ти и всеки друг форумец е писал съм ги взел предвид стига да са основателни. В крайна сметка затова е този форум да се обсаждат такива въпроси и да се внесе яснота.

Неактивен Emo_Gerasimov

 • Транспортен офис
 • *
 • *
 • Default Avatar
 • Публикации: 27
Здравей Kras,

Първо за дигитала, за добро или за лошо нарушението си е нарушение, няма средно положение или си карал с дигитал или не, било тo 2 часа или 20 минути. Или си минал на червено или не, не може да минеш на розово или на получервено това е.  Още повече клиентa ни изпрати разпечатка, на което ясно се вижда, кога и колко е карал. Всички в агенцията го харесваха, но клиентите са безкомпромисни когато става въпрос за дигитал, алкохол и кражба, всичко друго могат да разберат, но не и горните три.

Kras, по въпроса за езика, компромиси са правени много не само с него и много проблеми сме имали заради това, примерите са безкрайни и са за друга тема. Но трябва да се има някаква основа, не може без никакъв език. Когато дойде при нас, човека де говореше английски, това е, сега може да е напреднал. Още веднъж ще кажа, че го направих заради теб и въобще не съжалявам, като шофьор и човек няма грешка. Принципно не взимам нещата лично, но когато се говорят откровени глупости няма как да го подмина. Не ме познаваш и си нямаш и идея какво правя или не правя за шофиорите. В конртения случай, както и преди за същия шофиор съм се застъпвал но ти няма как да знаеш това - нали. Това че съм опитал със всички средства да му помогна, не означва че клиента ще си промени мнението. Категорично ти казвам че грешиш и говориш празни приказки, винаги не само аз а и агенцията правим всичко възможно да защитим шофиорите. И ти дa кажеш, че не съм се опитал да му помогна не е истина и ме обижда.

По въпроса за българите - oсновната причина да взимаме българи съм аз. Преди 2 години когато започнах имаше само 2 българи (все още работят тук), другото бяха поляци и англичани. След като аз започнах работа и много българи и румънци (говоря също румънски) започнаха, друга причина няма. И всички работят на същите пари нязависимо от националноста. Заплащането се определя от клиента и пак повтарям е едно и също за всички, дали е £10 или £14 паунда, зависи от типа работата, локацията и.н.

Kras:

А, и още нещо... понеже съм имал конспиративни теории за бонуси и т.нат. Аз съм дал едни прости сметки дето всеки може да ги провери, ако има грешка в тях, значи има и конспирация. А ако няма грешка?
Недей си мисли, че като си седнал зад бюро, знаеш всичко, което става в главата на шефа ти. Рекли са да ни цакат с едни 15 минути и го правят. Парите са добри (10 нови камона на година), шофьорите си мълчат. А ти им правиш параван. Разбирам те и тебе, вардиш си хлеба. Ама аз съм така възпитан, че на несправедливост не мога да замълча.

Четири пъти преди ти обясних, че не е така, но ти си знаеш твоето. Неисках да влизам в такива подробности, но не ми оставяш избор. В Aнглия всеки шофьор попълва пътен лист (клиента го проверява) по които е платен. Ако шофиора попълни 10 часа и 30 мин. толкова ще ни плати и клиента за него. Колкото попълни шофьора, толкова се плаща, тоест няма как да ни платят 10, 15 или повече минути които ние да събираме. Разбираш ли колко абсурдни, безпочвени и безмислени са твоите уж прости изчисления. Обвиненията които отправяш за много сериозни и подвеждат хората. От теб извинение не очаквам, ти си извъртай както пожелаеш, но имай уважение към колегите си. В стремежа си да им помогнеш и да ги предпазиш, си влязал в некви старшни схеми дето само ти си ги знаеш.

 Със здраве.


Неактивен Emo_Gerasimov

 • Транспортен офис
 • *
 • *
 • Default Avatar
 • Публикации: 27
Здравей Kras,

Не съм забравил как ми помогна преди две години когато започнах работа със съвети за форума и т.н. всъшност една от причините да дойдат толкова българи е именно заслуга и на форума, за което съм благодарен. В момента 90% от шофьорите идват чрез препоръки, приятели, бивши колеги, роднини  и т.н Това е и причина да не посещавам често форума, което си е моя грешка междо другото, защото съм допуснал дълго време да не отговарям на някой наболяли въпроси.  Когато влязох преди седмица бе с идеята да постна нови обяви, но след като видях какво се е писало се отказах и реших първо да разсея всякакви съмнения относно Challenge. Докато не съм отговорил и разяснил всички въпроси, няма да поствам никакви обяви, съмo когато всичкo е ясно и прозрачно - тогава.

Емил

Неактивен roshko

 • Професионален шофьор
 • *****
 • ****
 • Публикации: 968
Привет Емо, и на мен ми е драго!
Виж, ний шофьорите сме свикнали да попресоляваме манджата и аз го правя понякога.
Зависи и от манталитет/характер и от моментно настроение и от лична мотивация.
Всеки отстрани, кога не е ял хурката вика: Гледай го пък този какво дига аларма излишно.
Ама никой не може да влезе в обувките на отсрещния, пък и не се опитва.
Ни вие ще останете без шофьори, ни ние без работа. Само да сме живи и здрави!!!  ;)
As for the moral status of majority rule, it must be pointed out that it allows for A and B to band together to rip off C, C and A in turn joining to rip off B, and then B and C conspiring against A, and so on.

Неактивен Форумният маневрист

 • Временно отсъстващ
 • Професионален шофьор
 • ***
 • ****
 • Публикации: 224
 • С лекарска забрана за влизане във форуми ;-)
Емо, не забравяй, че работя в Англия, бил съм и във вашата фирма на договора с J15 Стобарт, ти явно още не си работил там.

От целия ти дълъг пост разбрах, че говоря глупости, но не разбрах приема ли се правилото за 15-тина минути след ваденето на картата?

Понеже за разлика от тебе съм сменил много агенции и транспортни компании (кажи една и сигурно съм карал техен камион), може да приемеш, че опита ми е сериозен. Изхождайки от него ще ти кажа, че ако извадиш картата в 15:34 е нормално да си напишеш 15:45. Винаги се закръглява напред до цял, половин или четвърт час. Защо?
Защото така е честно и най-вече защото се смята лесно и двете страни държат всичко под контрол.
Винаги така съм правил и никога не е имало проблеми и въпроси, дори във вашата фирма. Случвало се е да ме задържат след ваденето на картата за да попълня разни бумаги още половин час, това е "разположение" и задължително трябва да присъства в пътния лист като част от работния ден, както и на следващото поставяне на карта да се въведе ръчно. Кое тука не е ясно?

Не е лошо да вземеш под внимание писаното, а не да се обиждаш, и не щото аз ти го казвам или някой друг колега, а за да сте по-атрактивни на пазара.
Ако шофьора усети коректност, ще работи за вас, въпреки някои дребни неудобства, които Рошко е описал по-нагоре. Но ако усети дискомфорт, звъни за 100 паудна по три седмици, ако ще да сте най-добрите и да плащате най-добре, това оставя лош вкус и хората почват да търсят други възможности.
***Разбира се, не всички могат, и това работи отлично за вас.

Изразил съм своите резерви, натам си е ваша работа.


*** Това твърдение мога да ти го развия много добре, но мисля, че разбираш за какво говоря.Неактивен roshko

 • Професионален шофьор
 • *****
 • ****
 • Публикации: 968
Даже, на мен скоро ми се случи следното: макар да имаме осигурени минимум 10 часа, ме пуснаха на 7-8-мия. Бях попълнил всочко, но ме помолиха да преместя един камион, че на колега му свършило времето на бариерата. Направих го и после дебрифера ми поправи финиш тайма, макар и да не рефлектира това върху парите. Микам му: карай бе, той каза: неее, не, не и го поправи... Но това са дреболии. Във всички случаи когато си предаваш листа разлика от +- 15 минути никой няма да я отрази. Трябва да е някакъв супер катил. Има машинки за пръстови отпечатъци, отделно въвеждат времето софтуерно в системата и накрая плащат по това, което е на листа. Това съм забелязал аз. Тази полемика де се разви, че за финиш се приемало ваденето на картата, по-скоро ми звучи на ЕШК, отколкото на истина.
As for the moral status of majority rule, it must be pointed out that it allows for A and B to band together to rip off C, C and A in turn joining to rip off B, and then B and C conspiring against A, and so on.

Неактивен Форумният маневрист

 • Временно отсъстващ
 • Професионален шофьор
 • ***
 • ****
 • Публикации: 224
 • С лекарска забрана за влизане във форуми ;-)
Е той го спомена мисля по-нагоре в темата! Отделно и други колеги ми се оплакаха... Да не мислиш че си го измуках от пръста? И на мен не ми се занимава с чешане на пръсти пред компютъра, но това просто не е правилно.


- Тахографа, Начало на работния ден -  всеки шофьор независимо в коя фирма получава смс с начелен час за смяната, от този час започва официалния работен ден и за заплащане и за паузи и за лимит на работния ден. Заплащането не започва от момента в които сложиш тахограва, а ot преди това още. (МНОГО ЯСНО!!!) Според мен това е доста коректно и много добре за шофьора, защото дори да чака някой път той пак е платен. (ЕСТЕСТВЕНО!!!)
Край на работния ден - Да така е, когато се извади тахографа се слага край на работния ден (Ъ!?), но както казвам на интервюто, оправете си документите първо и когато сте готови, чак тогава извадете дигитала и трябва само да оставите клучоветев транспортния офис (...Това продължава!), плюс това също така съветвам, че няма проблем да закръглите часа и да добавите 5-10 мин, за да не сте ощетен докато отидете до офиса. (И тука вече влизаме в конфликт със отдел "Плащания", които не са на твоето мнение обикновено)

Пак да повторя, понеже още не се знае къде е заровен ключа от бараката. А именно: Емо вика слагайте си 5-10 минути (йок 15!!!), обаче бай ви Брайън (поправи ме ако греша за името) хич не е на това мнение. И повечето хора които са си писали тези пусти минути в пътни лист почват да звънят, абе кво става, що по-малко, кога ще се оправи... и т.нат... дни на ред. А вие да чакате англичанин да ви се обади, кога има да дава пари. Има да си чакате.

Не, аз верно се нервирам, като требва да обяснявам по 10 пъти едно и също, а от среща слушам "Ама защо бе Слави, кое му е лошото да водим пенсионерите на почивка?" То не бяха ЛТД-та, извадени карти, квартири и т.нат. Та чак на моя човек му извадил НИНо, пълни глупости, аз съм изпратил шофьор със всички документи в т.ч. и англииска книжка...

Или както викаше Драйвъра - "А вие що си биете негрите?"

Не знам, аз ли криво питам, или криво ме разбират...
Както и да е, бъдете здрави. Мен ми е през скоростния лост.

Неактивен roshko

 • Професионален шофьор
 • *****
 • ****
 • Публикации: 968
Щото пък българин ако има да ти дава пари ще ти счупи телефона... Не приемам такова манипулативно твърдение. Мудни, бавни, приемам, ама неплащачи - ТЦ! И аз имам някъф бегъл опит с четири агенции... Еднаш бях заредил гориво с пари от джоба, поради мой пропуск да заредя в депото получател. Е, трбаше два пъти да питам, ама след втория всичко си дойде на мястото...
Както споделих и аз чух за мешавици, но от какво точно са породени, замесените да си оправят нещата. Не вервам некой да са го вързали с белезници или да са му опрели нож до гърлото...
As for the moral status of majority rule, it must be pointed out that it allows for A and B to band together to rip off C, C and A in turn joining to rip off B, and then B and C conspiring against A, and so on.

Коста Иванов

 • Гост
 :-*Масова кражба на заработени пари в Challenge Group,  не плащат режат пари от фактури без основание и се превръщаш в просяк. Заплашват ни, че ще ни оставят без работа, или че имаш проблеми с езика! Най-некоректната и крадлива агенция с постоянни лъжи и лицемерие! Не се хващайте на хорото им, така са изпипали нещата, че почнеш ли с тях няма и махане 8 седмици не трябва да работиш за да почнеш с друга агенция!

Неактивен Форумният маневрист

 • Временно отсъстващ
 • Професионален шофьор
 • ***
 • ****
 • Публикации: 224
 • С лекарска забрана за влизане във форуми ;-)
Това сериозно ли е?
Аз очаквах да се скатават и да бягат от комуникация, обаче да заплашват чак?!
Може ли да дадеш имена и какво точно са казали.

Относно последното изречение, за 8-те седмици - спокойно си почвай работа в друга агенция, не могат да те спрат по никакъв начин. Без много обяснения си намери друга агенция и си работи.

Защо имам чувството, че се оправяте един друг колегите там, менкате си информация от уста на уста, а реално никой не знае какво става и какво да направи?

Ако искате включете се в проф.съюза, той покрива и шофьори от агенции и не е много пари - 15 кинта на месец.

Неактивен roshko

 • Професионален шофьор
 • *****
 • ****
 • Публикации: 968
Секви проблеми може да съм имал, ма финансови - НЕ! Познавам хора, които май ще изкарат до пенсия там, тъй че... не приемам информацията за чиста монета...
As for the moral status of majority rule, it must be pointed out that it allows for A and B to band together to rip off C, C and A in turn joining to rip off B, and then B and C conspiring against A, and so on.

Неактивен Форумният маневрист

 • Временно отсъстващ
 • Професионален шофьор
 • ***
 • ****
 • Публикации: 224
 • С лекарска забрана за влизане във форуми ;-)
Е, може нещата да са се променили... кой знае?
Но ако зачетеш темата нагоре, особено изказванията на Емо, ще разбереш, че май има зрънце истина в тия засега слухове...
Склонен съм да не ги напълно отричам.

Неактивен roshko

 • Професионален шофьор
 • *****
 • ****
 • Публикации: 968
Нищо не отричам, а подлагам на дълбоко съмнение, поради споменатите факти!...
As for the moral status of majority rule, it must be pointed out that it allows for A and B to band together to rip off C, C and A in turn joining to rip off B, and then B and C conspiring against A, and so on.

Неактивен Форумният маневрист

 • Временно отсъстващ
 • Професионален шофьор
 • ***
 • ****
 • Публикации: 224
 • С лекарска забрана за влизане във форуми ;-)
Сега им разлегах фейсбука на Challenge и установих, че основните звезди в него не са... шофьорите. Там информация и снимки има само на персонала от офиса. Весело, шарено, базици, но само от офиса. Това камиони, ремаркета, гуми, офис мебели, компютри и шофьори... все материални активи, бимгимайката!
Важен е офиса!

Замислих се. Нали знаете, снимките на важните за нас хора са в рамки на секцията. А с най-важните сме заедно на снимките. Може някой да вика че си важен за него, ама като не те е сложил на снимка - лъже те!

Не е лошо да разгледате фейсбуците и на други фирми. Ако фокуса е само и единствено върху кифлите от офиса - вие си преценете що за работна среда е това и колко е важен шофьора за фирмата!

Неактивен roshko

 • Професионален шофьор
 • *****
 • ****
 • Публикации: 968
Много писане - нищо казване...
As for the moral status of majority rule, it must be pointed out that it allows for A and B to band together to rip off C, C and A in turn joining to rip off B, and then B and C conspiring against A, and so on.

 

Чрез Бърз отговор, можеш да използваш bulletin board код и усмивчици, както и при обикновен отговор.

Забележка: Тази публикация първо трябва да бъде одобрена от модератор.
Име: Ел. поща:
Потвърждение:

Шофьори на тежкотоварни превозни средства за постоянна работа в Ливърпул, Велико

Започната от Emo_GerasimovФорум Работа

Отговора: 62
Прегледи: 20017
Последна публикация 02 Февруари 2016 год. 14:21 часа
от Emo_Gerasimov
РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Фирми принуждават шофьори да карат без почивка

Започната от Форумният маневристФорум Новини за камиони и коли

Отговора: 1
Прегледи: 3027
Последна публикация 10 Февруари 2018 год. 10:19 часа
от guest858
СБПШ настоява за 1 300 лв. минимален осигурителен доход за проф. шофьори

Започната от Форумният маневристФорум С.Б.П.Ш.

Отговора: 12
Прегледи: 2282
Последна публикация 28 Март 2018 год. 14:24 часа
от Форумният маневрист
Агенции за професионални шофьори и персонал в транспорта. Има ли почва у нас?

Започната от Форумният маневристФорум Работа

Отговора: 59
Прегледи: 13150
Последна публикация 30 Август 2016 год. 12:18 часа
от todorgyurev
Само за колеги шофьори - представи своя бизнес!

Започната от Форумният маневристФорум Новини за камиони и коли

Отговора: 0
Прегледи: 9495
Последна публикация 14 Февруари 2017 год. 20:14 часа
от Форумният маневрист
Депутати предлагат ограничения за новите шофьори

Започната от Форумният маневристФорум Новини за камиони и коли

Отговора: 5
Прегледи: 2676
Последна публикация 15 Април 2016 год. 10:29 часа
от Форумният маневрист
Международни шофьори – 1800-2300 EUR заплата

Започната от TWM LtdФорум Работа

Отговора: 7
Прегледи: 3640
Последна публикация 28 Февруари 2018 год. 11:18 часа
от Форумният маневрист
Фирма търси шофьори с опит C+E

Започната от bullet09Форум Работа

Отговора: 19
Прегледи: 7753
Последна публикация 06 Януари 2017 год. 20:34 часа
от micyri
Нова работа за млади ШОФЬОРИ

Започната от Young DRIVERФорум Работа

Отговора: 35
Прегледи: 8805
Последна публикация 11 Септември 2017 год. 11:12 часа
от ДВН
Предлага работа за международни шофьори

Започната от Popovi KRG EOODФорум Работа

Отговора: 10
Прегледи: 3701
Последна публикация 10 Септември 2017 год. 23:09 часа
от micyri

* Последни мнения

Re: Странно нарушение от boroman21
[12 Февруари 2019 год. 00:55 часа]


Re: Странно нарушение от Bro Bo
[11 Февруари 2019 год. 21:51 часа]


Re: Странно нарушение от boroman21
[09 Февруари 2019 год. 20:32 часа]


Re: Странно нарушение от Bro Bo
[09 Февруари 2019 год. 11:13 часа]


Re: Двойка при 3.5т от Hell4hustler
[07 Февруари 2019 год. 11:02 часа]


Re: Двойка при 3.5т от roshko
[07 Февруари 2019 год. 10:42 часа]


Re: Двойка при 3.5т от Hell4hustler
[07 Февруари 2019 год. 10:07 часа]


Re: Двойка при 3.5т от roshko
[06 Февруари 2019 год. 16:04 часа]


Re: Двойка при 3.5т от Hell4hustler
[06 Февруари 2019 год. 15:18 часа]


Re: Англия не е като в Европа от Bro Bo
[05 Февруари 2019 год. 02:28 часа]