Публикувай отговор

Забележка: Тази публикация първо трябва да бъде одобрена от модератор.

Име:
Ел. поща:
Заглавие:
Икона на съобщението:

Потвърждение:

натисни alt+s за да въведеш/публикуваш или alt+p за да направиш предварителен преглед


Обобщение на темите

Публикувана от: Bro Bo
« -: 07 Септември 2019 год. 21:12 часа »


Кво да ги постигам - аз меря с друг аршин.
Казах го - възможно е.Бях,видях - 4 членно семество - 1000 месечно.И Испания голяма 1000км в посока почти - варианти бол и това не изключва споделения ти 15г. опит.
Не се напъвам за за фенове,но ще са ми интерени и други мнения.
Публикувана от: driver1
« -: 07 Септември 2019 год. 20:48 часа »

Е, не! Отказвам се! На практика опроверга всичко, което ти бях написал! От 15г. живея в Испания и още не съм открил формулата за справяне с 1000евро/месечно! Може пък ти да си я открил, знам ли...Защото опита ти е от "първо лице"! Е, моят е от "трето лице", "второ спрежение", щото и жената с мен... Ако постигнеш параметрите, които твърдиш - дай им гласност - ще се сдобияш с множество нови "приятели"... Успех!
Публикувана от: Bro Bo
« -: 07 Септември 2019 год. 14:05 часа »

Здрасти driver1!
ЕШК-то е от 1-во лице. Бях там и го " видях" в смисъл на гости при колеги и данните са от това,което те плащат и разказват.
Не оспорвам инфото ти - уточнявам,че на юг има достатъчно празни жилища и при старателно търсене ,,извън сезона, спокойно си намираш +3спални за под 400еu/м.Те двете бани там си е практика.
Стаите колко да са малки - в сравниние с UK си е "разкош" да кажем размерът им е като в BG ново строителство.За месечния бюджет 1000 стигат - верно скромно.Като цяло казваме едно и също - трябва да се постарае човек не е наготово.
По същество за работата - гадове има навсякъде,но и нормална работа има .Е може 45ч. да не е петък,а вторник ,но си си "в къщи" И имат практика
като намалее работата по 2месеца на  борсата/ отпуск - после пак на тръстаката.Ма като останеш без бачкане - кофти отвякъде и  навсякъде.
Е нали това е целта - сериозни хора в читави фирми та да не ни се случва всяка година.
Не си и помислям да гледам през розовите очила - изпитания има,но и възможностите са доста.Нали за това се борим - нормални условия на работа и живот.
А инфото споделено тук ще е от полза на всеки да прецени нещата за себе си.

Публикувана от: driver1
« -: 07 Септември 2019 год. 09:57 часа »

Бро-Бро, кой ти ги разправя тези глупости за Испания? "Прилично" жилище може да струва и 5000 евро/мес., зависи от критериите ти.
Но за хора като нас, в Мадрид и Барселона цените са около 700 евро/мес, което включва 3-4 спални (малки!), две бани, хол с трапезария и, обикновено, оборудвана кухня приличаща на коридор. В района на Валенсия няма да намериш нищо под наем за под, минимум 500евро/мес. Аз, от както живея в страната и когато съм наемал апартамент, никога наемът ми не е бил под 420евро! Но това беше в едно малко населено място и преди 15 години! За времето през което сме живели под наем, преди да си купим собствен апартамент, сме платили под формата на наем още един апартамент, като имаш предвид, че е било по време и на криза и наемите бяха по-умерени. Сега икономиката върви нагоре и цените скочиха. В Испания няма да намериш двстайно жилище с хол. Стаите са поне 3-4, но са изключително малки.
Отделно от това имаш предварителни разходи за да сключиш изобщо договор за наем. Ако жилището е необзаведено - три наема предварително:
Един наем комисиона за брокера.
Един наем гаранция за собственика. (Плаща се на него, а като напускаш може и да ти го върне, ако прецени...)
Един наем напред за следващия месец.
Към всичко това, ако жилището е обзаведено, (каквото обикновено се търси от хора като нас) обикновено със стари мебели, добавяш и един наем гаранция за мебелите!
Та сам сметни - 4наема Х 700евро, е 2800евро си назад, преди да си преспал и една вечер!
И това е практика в цяла Испания, без значение дали си на север и на юг, защото и аз съм живял и наемал и на север и на юг.
Информацията, която показваш, че си придобил е малко в стила "Един шофьор казА"
То и аз така ти го казвам, пък ти си прецени кое е достоверно.
Това, което пишеш - че с 1000евро можеш да изкараш месеца буди едновременно смях и съжаление, та, ако ще да живееш сред хитаносите в Бадахос!
Истината е, че с почти 1000евро разходи започваш месеца, преди да си изкарал и цент! Мога да ти направя калкулацията, но ще стане отегчително.
А пък справянето и с лизинг, или кредит за кола - ЗАБРАВИ! Аз съм купувал нова кола от магазина, точно в навечерието на кризата и не ме питай как съм я изплащал, след като за известно време тогава останах и без работа. Пък и лизинг със 150евро вноска? Колко е тогава самоучастието?
За оформянето на дохода си горе-долу прав. Основната ти заплата (номина) обикновено е около 1350 евро след данъци. Върху брутната се плащат и осигуровките ти. Останалото се формира от диети, километри и допълнителните споразумения във всяка фирма.
Що се отнася до прибирането "всеки петък" за 48ч. почивка, колкото си по-на юг, толкова това е невъзможно. Има и фирми, опериращи с две и дори три тахографски карти, има и други хватки, да не навлизаме в подробности, но които правят живота ти изпълнен с отрицателни емоции.
За да обобщя - не се мятай на информация ЕШК.
Има безброй скрити изпитания с които би се сблъскал в реалността.
Публикувана от: Roshko
« -: 04 Септември 2019 год. 19:43 часа »

Сега схванах. Думаш конкретно за Испания, аз си мислих, че обобщаваш за Континента...
Публикувана от: Bro Bo
« -: 03 Септември 2019 год. 15:23 часа »

Питай кво точно!
На юг - демек надолу от Валенсия ,източното крайбрежие и цялото южно на Испания-Мурсия,Aлмерия,Малага до Гибралтар цените са тънкана:
+1спална 200еu,+2спални 250-300,+3 спални 350-370еu - зависи от квартал,район и малко търсене.Посочените цифри са за съвсем прилична локация.
Горе Мадрид,Барселона прилично жилоще 1000еu -  за 3/4 човека.
За сметките казах - ток,вода,тел.и нет, храна(готвено вкъщи)  като си правиш сметката -1000еu/м стигат.Нова малка кола лизинг -150еu /месец.
Това ако.пестиш - дупе знае две и двеста.Цена на жилището 1К /eu -км.м -в Пловдив я подминахме на добрите места.
Публикувана от: Roshko
« -: 03 Септември 2019 год. 10:35 часа »

На юг без да се разпищолва човек може изкара месеца (4членно сем) с 1К ЕU - наем,сметки,телефони и некой скромен 140-150 еu лизинг.
На север друга бира.Доктор,преглед,лечение и ЛЕКАРСТВА фрии.

Малко повечко конкретика и яснота дали ще е удобно!?  ::)
Публикувана от: Bro Bo
« -: 01 Септември 2019 год. 23:35 часа »

Май да щом ми плащат ☺
На 25ти т.м ме чакат на вю в UK там дето не се случи по Гергьовден,но нещо много ми хареса в Испания,a и започва кампанията там, та се триумя.
Ако ще се дърпат за напред и децата няма място за сравнение.На юг без да се разпищолва човек може изкара месеца (4членно сем) с 1К ЕU - наем,сметки,телефони и некой скромен 140-150 еu лизинг.На север друга бира.Доктор,преглед,лечение и ЛЕКАРСТВА фрии.
Изглежда добре.
Публикувана от: Форумният маневрист
« -: 01 Септември 2019 год. 19:14 часа »

Кво, стана ли шофьор? Как е работата?
Публикувана от: Bro Bo
« -: 07 Юни 2019 год. 11:53 часа »

Цитат на: Форумният маневрист link=topic=1409.msg13621#msg
[b
4.[/b] Айде и едно четвърто от мен: Казваш че нямаш опит, но опит и знания ти трябват. Може и да ги скриеш за пред шефа, особено ако е на зор за шофьори, но в процеса на работата трябва да внимаваш за страшно много неща, а липсата на опит го прави трудно и опасно. Така че трябва да балансираш между липсата на опит, уменията да се справиш и същевременно да трупаш знания на 12-та скорост, като и внимаваш, че много знания за кратко време дават погрешна представа и водят към инциденти.


Успехи!
Това е  един много добър съвет. Колкото и да ми се иска бързо да стана добър шофьор не трябва да се прескачат етапи.Не е невъзможно,но умните се учат от опита си - мъдрите от опита на другите.
Успех и от мен на мераклиите!
Публикувана от: Roshko
« -: 05 Юни 2019 год. 11:00 часа »

Хипотетично, даже и на практика е възможно да ти разрешат, но целта не е само да минеш пред тях,
защото информацията от теста ти е необходима в работата ежедневно. Просто трябва да се научи,
пък ако ще и наизусти като за начало. И ако питаш мен, за прохождащ в занаята е задължително
да се работи с този тест докато наистина не остане нито един въпрос, който да не е разбран и научен 100%.
Да си призная, всеки път, когато ми се налага такъв изпит прибягвам до теста и всеки път има по нещо
забравено или объркано за изчистване...
Публикувана от: Bro Bo
« -: 04 Юни 2019 год. 02:19 часа »

Цитат на: Roshko link=topic=1409.msg13651#msg136

[url
https://www.safedrivingforlife.info/take-official-free-practice-driving-theory-test/large-goods-vehicles-practice-theory-tests/large-goods-vehicles-practice-test-one[/url]

Решавай този тест докато не го направиш целия два поредни пъти 100%! В две части е от по 50 въпроса.

Pass от раз:) -ама с превод на Goodle -тo.
 Гадовете ще ми разрешат ли да си ползвам таблето?
Публикувана от: Bro Bo
« -: 04 Юни 2019 год. 00:44 часа »

Много,много Благодаря!
Ще е добре за всички заинтересовани и четящи тук да запомнят:
Четете и си пригответе домашното - само мекар не стигa. Ще е трудно,но не е невъзможно.
Успех!
Публикувана от: Roshko
« -: 03 Юни 2019 год. 16:45 часа »

@ Bro
Имаш лично

https://www.safedrivingforlife.info/take-official-free-practice-driving-theory-test/large-goods-vehicles-practice-theory-tests/large-goods-vehicles-practice-test-one

Решавай този тест докато не го направиш целия два поредни пъти 100%! В две части е от по 50 въпроса.
Публикувана от: Bro Bo
« -: 02 Юни 2019 год. 23:51 часа »

@Крас
Понякога палиш от четвърт ма бързо ти минава - извинявай не те сдържах☺
Сега по точки:
Това за Ботуша е щото си споделял,че ти е мерак.Не правя планове - не знам къде ще ме завее утре вятъра.
UK го проучвах още преди да имам идея,че ще ставам шофьор. Заради комуникацията-ограниченя ми английски,трудно( засега) секвестируемост на всякакви активи от кредитори,ЧСИ'та и т.н.
М/у другото посочените банк.акаунти са  недостъпни за тях в BG и ЕU също ако някой му се наложи.
В BG фирма пари няма да видя,камо ли да спестя,но повтарям - опит в реална среда ДА.
Относно теста:
Ще опитам да съм максимално обективен-70% се справих.Предния ден се доста се повозих като пасажер да  асимилирам обратното движение.
С управлението на композицията - 95% тук там настъпана маркировка откъм банкета и клонче в ремаркето в завой без видимост.
С маневрите не съм О.К. - треа ми един ден на паркинга да се упражнявам,че с тия тесни улици и адреси там -знаеш.
Бяхме двама.Другия човек си беше с опит в UK и години в занаята и мина успешно.
"Сверих си часовника" какво се случва сега там и по думите на колега - търсят хора,идват и пробват нови и същевременно гонят стари шофьори за дребни провинения.При пристигането ми още ме информираха,че са станали големи издънки и най-вероятно от моята камбанария -  фирмата е променила политиката си.
Що Лондон и Ипсуич :
Ми докато преглеждах обяви за работа писах на 10-тина фирми и от там ми вързаха. Трябва ми старт - добра локация после.
С UK лиценз и 2/3 месеца стаж там знам къде да почукам.Е ква е разликата от ЕU  - нали и там новоизляпените прохождат.А да - не съм Brit
Специално внимание за т.4 от предниа ти пост:
 "да трупам знания и опит на 12-та и ....че води до инциденти" - това ще го ЗАПОМНЯ  - Благодаря!
За останалото няма големи изненади,нещата са известни,ма поне chit-chat става☺
Публикувана от: Roshko
« -: 02 Юни 2019 год. 23:15 часа »

@ Bro
Туй ганьовското не е адресирано към теб, да не си помислиш! Нито те познавам, нито знам подробности за да те коментирам.
Друго имах предвид, ма да не изпадам в подробности. Да не мислиш, че и аз не съм ползвал такива похвати, и още как.
Но, не бих го препоръчал на никого. Някъде съм минал между капките, другаде не, ама това си е за моя сметка.
Пример: купил съм кола, нямам пари да платя застраховката на куп, нямам и начин да я пусна на вноски.
Сметките текат, парите намаляват, викат ме на работа и какво, на колата и газ. Вероятността да те лепнат
е като на руска рулетка с един липсващ патрон. Последиците - тежки! Беше ми казано около 5 мин с колело или 15 мин пеш от бачкането.
Да, ама беше на 15 паунда с такси... и те така... Книжката не било належащо да я сменяш. Да, ама НЕ! Просто е задължително! ! !
И още мнооооого други спестени детайли... Препоръчително е да си избереш внимателно квартира с дългосрочна перспектива
и на стратегическо място (опции за бачкане), та да не се местиш и да не биеш часове в път до и от работа.
Да се регистрираш като гласоподавател (важно за кредитния рейтинг) и т.н. и т.н.

П.П. От личен опит знам, че цялата информация трупана с дни, месеци години е немислимо трудно
да я асимилираш за няколко телефонни разговора или няколко прочетени поста в нета...

Това Monese има ли опция за Direct Debit?

П.П.2 Проверих и се оказа, че има. Интересна нова информация! И все пак банковият акаунт е за предпочитане!
Публикувана от: Bro Bo
« -: 02 Юни 2019 год. 22:50 часа »

@ Roshko
Добре е да прочета неща,които зная и се опитвам да си спестя(заобиколя)
Хитруването(тарикатлъка) и "Ганьовското" не са ми приоритет - търся възможен за мен вариант според обстоятелствата.
Мнение отстрани много помага да преодолея детското ми желание  да стане по моя начин.
Да на 45+ съм. Виртуален акаунт Revolut,Monese всеки може да си осигури дори и от BG и да се ползва за разплащане,банкомат,превод на раб.заплата и т. н.
"...дупето ти остава все отзад"- предполагам визираш ,че такъв е бизнеса(занаята) ? Ако  да съгласен ама поне да се договорим
за какво ще ни е@ат.

Публикувана от: Roshko
« -: 02 Юни 2019 год. 22:47 часа »

Ти пък... какво да мерим и за какво да ги мерим.
Не знам защо така изглежда, когато човек е откровен и говори точно това, което мисли...
Малко градивна критика никога не е излишна, аз я приветствам спрямо мен.
Имало е много точни попадения, които са ми се отразили положително.
Освен това, аз не оспорвам правото на собствено мнение, но не пропускам да споря аргументирано
ако се разминава по-сериозно от моето. Е, ако такова мнение е изразено като от последна инстанция,
мога да бъда и по-хаплив, ама не е с лоши чувства. Даже и кът псувам не изразявам негативна емоция,
а просто се разтоварвам от трупането на такава у мен... ;)

Публикувана от: Bro Bo
« -: 02 Юни 2019 год. 22:23 часа »

Благодаря и на двамата за изразените мнения!
Пичове не ми е работа да си бутам задника където други си ги мерят,но ще дам виждането отстрани на форумец по вашия казус ,
че ми е направило впечатление още когато се регистрирах и запознавах с вас и другите участващи.
Мисля и двамата сте прави.Нещо като правоъгълна маса на която сте седнали: -От едната срана права ли е?-права е.Е ама и от другата пак е права!
Позитивното в случея (Eмо,с който също съм запознат от предишните ви постове)е че има две гледни точки и всеки,който се вълнува(интересува)ще
прецени кое може да му е от полза.
С уважение и към двамата,като изразени позиции,като хора пишещи за непросветените тук още въднъж извинете ако съм засегнал "тънката струна"!
Публикувана от: Roshko
« -: 02 Юни 2019 год. 15:29 часа »

..."Емови работи"...
...Рошав, надявам се не твърдиш, че "сладките приказки" да ходиш с колело на работа идват от мен...
...все пак аз бях инициатора преди години да идваме насам и първия от нашата форумна група да проправи пътя...

Както е тръгнало, можеш да преправиш заглавието на темата "Англия 2" :)

Сам питаш, сам си отговаряш. Не знам чии път си проправил, но за едно си прав - ти повлече крак в "медийнотто" пространство.
Не помня много от това което си ми разказвал - но главното е било това, което наистина е главно. В такива разговори, прилагам
един приом, които теб много те изнервя, но на мен много ми помага да анализирам и долавям златната среда между пропуснатата
реалност, и преувеличената такава, а определено ти си от хората податливи на изкривяването й. Пък си и тънкообидчив... Не се засягай!
И още нещо - по-добре да бъда подведен от човек, на когото това му е работата (Емо), отколкото от някого, на когото имам известно доверие, а пък и не съм му никакъв, за да ми хрумва да разчитам на него (Теб).
Затова заложих на това, на което заложих и не съжалявам и за миг. Съжалявам само за времето, което съм отделил на хора, надълго и нашироко да споделям наученото, после да опитат по ганьовския начин и накрая да ми вменяват вина за грешките си. Затова - краткия път който бих предложил е Емо и като бонус "пътна карта" с подводните камъни.
Буквално тръгнах от нулата, стъпка по-стъпка, отчасти с подкрепа (но и дезинформация) от Емо и МНОГО ВАЖНА и незаменима помощ от Митака,
без която нямаше изход от задънената улица в която бях попаднал. Нямах карта с Direct Debit да си разсроча застраховката... Сега имам една резервна
с цел да помогна на евентуален нуждаещ се. Бро-то спомена нещо за някаква виртуална със сорт код, ама дали съм го разбрал правилно и би ли свършила работа, нямам идея...
Затова и аз няма да спра да повтарям, че с под минималната сума осигуряваща ти нормален процес на старт и адаптация, по-добре да не се занимаваш с глупости...

Не важно как се казва темата, а да се чете! Толкова много сме писали по нея, че ме учудва, че се налага отново да дъвчем едно и също. НО, това е свързано и с моя приом, затова не се сърдя и не ми тежи, особено ако бъде полезно някому...
Публикувана от: Форумният маневрист
« -: 02 Юни 2019 год. 14:00 часа »

Bro, има няколко въпроса които не ми дават мира, мислех ги много и рекох да питам.
Казваш че пътя към Ботуша минава през Острова. Ако става въпрос за Италия, тогава съм объркан, къде ти е далаверата да правиш 2 нови старта в живота си, вместо един. Това е лично и не е за форум, и да не ми отговориш, все едно... просто ми стана чудно.

Относно теста ти. Не трябва да се притесняваш, ако са те късали на тест. Например в прочутата фирма "Ким Йохансен", когато отидохме, двама, аз и един румънец минахме, а друг румънец си тръгна за собсвена сметка за у дома. Това са нормални неща. Между впрочем там търсят в момента.

Повече е притеснително защо искаш да скочиш директно на острова, ами не се завъртиш през една българска фирма, да те ошлайфа за една-две тройки вътрешно, и тогава няма как да не минеш теста с карането. Това е което ме учудва.

Иначе да, важна е възрастта, защото прави впечатление нова книжка на човек на примерно над 35, дет се казва на 35 трява да си завършен специалист в някаква област, а ти тепърва ставаш шофьор. Аз също на почти такава възраст станах и ми пречеше честно казано. Защото миналото си е минало, и като те питат какво си правил дотогава става доста сконфузно, особено ако си бил в една сфера дето няма общи точки с транспорта цели 15 години. Но пък ако не знаеш какво е A/S/L, това е е от златните години на iRC, следователно си над 50, ако това е мярката за разсъждения :) Или пък си по-млад, но от някое затънтено място, дето не е имало интернет през късните 90-те и раните 2000. Това е шега, не ми се връзвай! :)

Да се върна на това, че не си взел изпита. Можеш ли да анализираш какво стана? Къде е бил проблема? Казаха ли ти нещо? Или ти не ги разбра? Имай предвид, че когато се правят масови изпити на 4-5-10 шофьора, изпитващия е доста склонен да пуска, особено ако не си пърия или втория за деня, все пак колеги сте, а и шофьори им трябват, не е като да е изпита за книжка, и трябва доста издънки да си направил.
Разбери, че да караш камион и да караш камион по английските стандарти са леко различни неща. Освен това, когато се качиш от ляв на десен волан, винаги има едно залитане на ляво първите ден-два, а това прави силно впечатление на возещия се на лявата седалка изпитващ. И на мен ми се налагаше да се адаптирам, слава Богу никой не ме е изпитвал в самото начало. Тези въпроси също са лични, ако искащ недей отговаря, просто ги обмисли за себе си.

И така, моята препоръка към теб е, пробвай се още веднъж, но ако видиш че не става, върни се при БГ работодател, ще добиеш опит, знания, и след това ще ти е лесно. Междувременно е много хубаво да си цъкаш онлайн листовките в английските сайтове, за да си "ток" и безотказен, когато дойде момента.

Що се касае до съвета на Рошко, прав е, аз също съм го казвал безброй пъти, дори в един друг форум има цяла моя тема, препоръчвам ти да я прегледаш.  Става и с малко пари, ама много трудно, и го правиш трудно и за околните които се ангажират. Са ние всички знаем лафа "С пари всеки знае", но то си е така. Имам човек, който идва с малко пари, стана от втория път, с повечко пари като дойде.

Да засегна и въпросния Емо. Да, много хора отидоха там да работят, много още работят, но и някаква част напуснаха от там, именно заради "Емови работи". Но да речем, че за едно начало, Емо от Чалиндж е вариант, и ако се разровиш из темите, някъде ще го намериш като контакт, стига още да е там де. Въпреки, че тая агенция не отговаря на моите стандарти към момента, не означава, че не съм работил и аз там, далеч преди въпросния Емо да дойде и да поемчи работите типично по нашенски.  Наскоро видях тяхна обява, че пак наемат за Ф1 кервана шофьори за 127 паунда на ден.  Това извън темата и включва задължително ходене до фирмата в Widnes. По телефона само няма да стане.

Относно Лондон/Ипсуич, там аз не бих отишъл никога да живея, въпреки че Лондон е страхотен град, но ходя като турист единствено. Заплатите са си като навсякъде, а разходите убииствени.

Като цяло ми се струва, че нещо прикриваш, бъди максимално обективен за да получиш най-точната информация, иначе както виждаш се налага да гадаем и да предполагаме, а да дадваш съвети по предположения е меко казано глупаво и се налага да се държим като глупаци за да ти помогнем.
Както казват тука, че това си е типично английски лаф "Помогни ни за да ти помогнем"

Със здраве :)

ПС: Рошав, надявам се не твърдиш, че "сладките приказки" да ходиш с колело на работа идват от мен, все пак аз бях инициатора преди години да идваме насам и първия от нашата форумна група да проправи пътя и някакси се почувствах отговорен като прочетох. Точно аз съм бил винаги супер против такива неща, а с колело доколкото си спомням ходеше на работа Юли, един от колегите които напътих насам и работеше за въпросния Емо в началото.
Впрочем има и доза истина за това с колелото, но то не става в началото. През последните 3 години работя на разстояния между 2.5 минути и 5 минути с кола. Имам колеги които ходят с колело. Но за началото, когато ще те мятат наляво и надясно - без кола не става и винаги съм го твърдял и настоявал идващия да има кола. Справка - Динко и Митко... от тези които познаваш. :)

Както е тръгнало, можеш да преправиш заглавието на темата "Англия 2" :)
Публикувана от: Roshko
« -: 02 Юни 2019 год. 10:49 часа »

Не случайно питах за В-то (косвено за възръстта ти), тъй като прекият въпрос беше отклонен...  ;D Доколкото разбирам си на годинки, което е още един + за застраховката.
Много сме се опитвали да "прецакаме системата", но винаги удряме греда, даже аут. По-евтиното винаги излиза по-скъпо.
От мен можеш да получиш помощ как стават нещата грамотно - бързо, лесно и безопасно. Демек - с пари! Ганьовските мурафети тук не се котират и от мен подобни съвети не могат да се търсят или очакват...
Опита и стажа помагат, но не са те основния проблем.
Накъде и да се завъртиш - дупето ти остава все отзад.
Успех!
Публикувана от: Bro Bo
« -: 01 Юни 2019 год. 22:53 часа »

Така си е - нещата се случват с пари и то доста.
Или с Хора. Близки и "приятели"там - заеби. Вече са други обстоятелствата.
Нормално е ще си платя. Не всичко е възможно на момента,а пък и никой не ми е длъжен. И затова скалъпих този вариант ама ей  на - греда.
За застраховките също е вярно.
Позициите в Лондон и Ипсуич,където очакват да се появя са за нови шофьори .Търсят с опит ама им треат хора и е достатъчно да си сейфти.
Та ако си намеря легло и баня,без значение локацията, ще има и работа наоколо.
Книжката се сменя за седмица /две.Наясно съм кви ползи носи както и стаж в UK.
B-то  е от 20г+ та ще трябва и медицинско за смяната,но не ми е първа нужда.
За нашите келеши не е невъзможно:
Сладки приказки да искаш: може и за месец вътрешно, и на двойки да се научиш,и аванс ще ти дадем 100-200EU !!!
И в края на втория ще имам да взимам едни прилични пари:)
О.К. на влекача като не му сложиш нафта ще върви ли? А шофьора треа да финансира бизнеса два месеца ,а често и да го спонсорира,че нема механизъм по който да си търсиш парите. Е ще посъбера опит/стаж в реални условия. Ще го мисля.


Публикувана от: Roshko
« -: 01 Юни 2019 год. 17:31 часа »

Какво е A/S/L?
Age/Sex/Location
Дотук добре, едно стъпало е качено (NIN-a). Книжката ти е българска, вероятно, от колко време е В-то? Предполагам проблема със стажа ти е относно застраховката, но може да бъркам. Относно Емо?
На всеки интересувал се казвам - с под 5 000лв по-добре да не тръгва, всеки лев отгоре - повече спокойствие. Избиват се за месец-два, тъй че може и заем, ако има от къде. И при мен се наложи, тъй като се подведох от сладки приказки и обещания как съм щял да си ходя пеш на работа или с колело. Имаше един ентусиаст бичеше по 15км в посока с колелото - Не, мерси! Не че не става с по-малко кинти, но си е жива мъка. Без кола тук си като без обувки. Застаховките за млади шофьори са умопомрачителни. В другия случай - по-добре някой BG-келеш като за начало...
Публикувана от: Bro Bo
« -: 01 Юни 2019 год. 14:47 часа »

За документи какво визираш - кагегорията и всички картички ги имам?
Умения - ще се справя с щора(правил съм го) и имам представа как се прави с контейнерите(Манго баница не е ял ма брат му е гледал как се яде):)
Публикувана от: Bro Bo
« -: 01 Юни 2019 год. 14:26 часа »

Какво е A/S/L?
Що там? - чиста случайност: Есента дойде някъв от "Tarnеrs"  в   Пловдив,събра 20тина колеги и им презентира условията за работа .
4-5 човека отидоха и още си бачкат там. При мен не се получи.Бях преди месец , минах си теста - not good.Нямах ден и Верно имаше дребни грешки,но водещото е липса на " стаж"- скорошен лиценз. И като  останеш без легло(там ти дават камьон,a и плащат по време на трениннга) айде на летищато -ин  ласт минит ми отрязаха главата:) В района има много фирми търсещи хора и им писах,(дoбре,че имаGoogle) със същия резултат -искат поне 6м стаж.От две места върнаха обаждането и очакват да им дам дата кога щще съм там и насрочат тест  като коректно са уведомени Е-то ми е
от 01 март.
Така че дали ще е на северо/запад или където и да е - нямам претенции за старт.
Английския ми си е бая цигански,но ще бъда разбран. Бюджета е зле - ще стигне да дойда и преживея 2-3седмици ако си осигуря легло/кабина докато се появи доход .Бях подготвен и на първия работен ден си бутнах дата за НИН и за късмет на 5-я минах вюто - номера се очаква.
Това е -накратко .


 
Публикувана от: Roshko
« -: 01 Юни 2019 год. 11:07 часа »

Нищо не ми говори тази фирма. Нямам идея за типа на работа и не мога да ти бъда полезен с нищо. Защо си се насочил точно в този район? Преди време тук участваше един агент Емо от северозападния район (Уигън), запознат ли си? Аз, а и десетки, може би стотици други от него започнахме, та и повечето още са там. Какъв е тавана ти на стартов капитал, оттам да започнем?

П.П. Имам и една друга идея, но ще изчакам да понатрупам достатъчно информация за очакванията и възможностите ти. Език, финанси, документи, дуракоустойчивост и т. н.
П.П.2 Прочетох цялото ти участие тук и освен едно предположение, че си извадил NIN, друго не можах да доловя. Няма да е зле да си кажеш A/S/L, както беше актуално едно време, име...
Публикувана от: Bro Bo
« -: 31 Май 2019 год. 14:01 часа »

Благодаря!
Добре по/казано☺  Поздравления -стоплих за стайлинга ми.
Нещо се затрудних  да копна линк от постовете си ма кво да се представям:
Кандидат Профи,от януари съм тук официално,от три месеца с лиценз.
Желание имам и мога да карам камион.Подготвен съм,но опит - нула.
И да, най-лесно е да се "гръмна", но не мога да си го позволя.
Сега се интересувам как финансово най-оптимално да си осигуря легло или кабина в Лондон и Ипсуич за два/три дни докато мине теста - оценка на умениятта ми?
Случайно  да имаш инфо за Portman logistik?
Знам,че нашите момчета там като не карат са пияни,не ти плащат тренинга,но поне има легло/ кабина.
Както и всяка друга възможност за работа без да се стряскат англичаните,че съм с малко стаж и без опит в UK?

Публикувана от: Roshko
« -: 30 Май 2019 год. 22:27 часа »

Бро, не знам на какво се дължи, ама много трудно ти следя мисълта, пък за разбиране, дума да не става.
Ако търсиш отговори в стила на въпросите си, виждам вече си получил доста, даже бая подробни.
В случай, че още не си си посегнал и не те е хванала депресия, пък и все още е останало нещо неясно, 
питай конкретно и с квот' мога ще помагам!
Ако някъде си се представил, може да турнеш линк и да ме извиниш, че съм го пропуснал!...
Публикувана от: Bro Bo
« -: 27 Май 2019 год. 22:46 часа »


Благодаря за вниманието и отделеното време.
Въпросът ми е конкретно в последното изречение.
По-важно е,че темата е да се "преброим"и те извадихме от мъглата ,а щом и пишеш значи си добре☺
Любопитството май ми е към малките( 20-30 камьона)фирми ,но хич не ми дреме къде ще стартирам - стига до два дни да мина теста,че то с пари и
баба знае.И мен UK не ми е мечтата на живота,но явно пътя за Ботуша минава през Острова. Опитах сам и съм 1К назад.За седмица там като плюс е само,че минах вюто за NIN,,взех си предплатена карта,виртуален акаунт (имa си шорт код) и Гордоста ми - 1h каране на композиция с десен волан.
Да послъгвам не ми се отдава,но като се налага мога да си премълча ама как да твърдя ,че книжката ми е от 6м ,а на нея пише от три.!!!
От което англетата още при запитването бягат като дявол от тамян.
Успешна седмица на всички!

* Последни мнения

Re: Ръководител транспортна фирма от Bro Bo
[16 Февруари 2020 год. 02:43 часа]


Re: Какво се случи? Синдикати? Не, благодаря! от Bro Bo
[16 Февруари 2020 год. 02:04 часа]


Re: Ръководител транспортна фирма от Форумният маневрист
[09 Февруари 2020 год. 19:03 часа]


Re: Ръководител транспортна фирма от hriso
[02 Февруари 2020 год. 23:26 часа]


Re: Първата 1 година след изкарването на книжка от Форумният маневрист
[24 Януари 2020 год. 15:06 часа]


Първата 1 година след изкарването на книжка от Любо
[07 Януари 2020 год. 14:28 часа]


Re: Мерцедес Бенц от mgant
[27 Декември 2019 год. 23:16 часа]


Re: Ръководител транспортна дейност от driver1
[22 Декември 2019 год. 15:11 часа]


Re: Разлика м/у за професионална компетентност и свидетелство за мпс от Bro Bo
[10 Декември 2019 год. 23:53 часа]


Re: Ръководител транспортна дейност от Елена
[03 Декември 2019 год. 17:49 часа]