Публикувай отговор

Забележка: Тази публикация първо трябва да бъде одобрена от модератор.

Име:
Ел. поща:
Заглавие:
Икона на съобщението:

Потвърждение:

натисни alt+s за да въведеш/публикуваш или alt+p за да направиш предварителен преглед


Обобщение на темите

Публикувана от: Форумният маневрист
« -: 28 Ноември 2018 год. 13:26 часа »

Александър Стамболийски
9 ноември в 1:22 ч. ·
Братя и сестри БЪЛГАРИ,
НИЕ организаторите на протестите се обявихме остро срещу политическата класа на страната. Заявихме, че не искаме повече да бъдем мачкани и да живеем под постоянен натиск. Искаме само едно да живеем нормално.
СЪНАРОДНИЦИ,
Бог може и да не пази БЪЛГАРИЯ, но ВСИЧКИ НИЕ можем да я опазим от постоянното разграбване и унищожаване. НИЕ трябва да покажем, че ни ПУКА за достойните старини на нашите баби и дядовци, на нашите родители! НИЕ трябва да покажем, че искаме да живеем по добре, а не да бъдем РАЯ! НИЕ трябва да сме хората създаващи по-добро бъдеще за децата на БЪЛГАРИЯ! НИЕ младото поколение, което не видя демокрация, а видя приватизация, което не видя държава, а видя мафия.
Видяхме преминаването на страната ни през борчески групировки до олигархия, през празни магазини до празни портфейли. ДОКОГА ще чакаме някой да ни оправи? ДОКОГА ще стоим и ще навеждаме глава?
СЕГА братя и сестри БЪЛГАРИ е момента да покажем, че МАЙКА БЪЛГАРИЯ е на НАРОДА!
Очакваме Ви, да се присъедините и да покажем колко силна може да бъде БЪЛГАРИЯ. Да оправдаем завета на дедите ни!
НИЕ МОЖЕМ И ЗАЕДНО ЩЕ ПРЕБЪДЕМ!


Сашо, случайно попаднах на твой фейсбук (на съюза де) и прочетох вопълът за протест със съответните доводи. Коментирам тук, понеже съм антифейсбук по принцип. Позволи ми да не съм съгласен с теб. С неприязън разбрах, че си организатор на протеста, видях те по телевизията, но мислех, че си там случайно. Всъщност не разбрах какво точно искаш и срещу какво агитираш? Живеем в демокрация и това включва и теб. Ти самия си свободен (явно не знаеш какво е да не си) да работиш или да не работиш при поставените условия. Ако искате да промените нещо, мястото не е на пътя с истерични и безумни искания, а на съответното място, пред парламента. Научете се, че в демокрацията исканията трябва да са конкретни. Стига с тия популистки обръщения "Братя и сестри!" и "Майка България", не сме в 19-ти век и не обявяваме война никому, доколкото ми е известно. Борете се за конкретни неща, не за подобни широки пейзажи с размазан фокус. Все едно чух призив на някой съветски лидер, да борим класовия враг. Запомнете, че ще си останете шофьори и нищо повече, големите имоти на богаташите ще ги гледате през високи огради. Как е станало - станало, няма значение вече. Ако сме били по-умни, можеше ние да сме в тези замъци. Това е била борбата на бащите ни, за по-добър преход, но те се провалиха.
Сега младите, борете се за малкото, за това което ви принадлежи - здравето, заплатата и пенсията, но с конткретни искания.
Престанете да се палите и за агитирате за глупости, а се научете да сте демократични и да ползвате инструментите на свободата, в която живеете.
Последно, но не и по значение - изобщо не отива на синдикална организация, каквато претендирате да сте, да се занимава с политика. Точно това би ме отдръпнало на момента. Подобни призиви (без да ги квалифицирам), не отиват на синдикален лидер. Преценете си сами. Не видях на сайта ви нито отчет, нито планове, нито постижения. Само някакъв революционен порив и отдолу три негативни коментара. Ако те влече политиката, няма лошо, но това не е правилния начин да влезеш в нея. Ако очакваш подкрепа от шофьорите - съмнявам се, че ще се получи. Шофьора си иска бачкането, начина на живот и дохода. Ако можеш да му го осигуриш - ставаш. Ако не можеш - чао. От вас се очакват действия по синдикалната ви дейност, а не гръмки политически фрази.

А правото да стачкуваш - свещено е, ползвайте го, но гледайте да сте по-сериозни. Тия мускулести батки завити със флага, дет не могат да говорат, а скачат на бой на хората - това ли сте вие? Силно вярвам, че ние сме повече!

Видя ли как се прави стачката на такситата? Пет искания, кратки ясни и точни. Нема крясъци за оставка, нема викове българи юнаци. Викнали са телевизията, стачкуват си пред общината, с която имат проблеми. И аз ги подкрепям! А вас не.

С най-добри чувства.
Публикувана от: roshko
« -: 15 Януари 2018 год. 20:49 часа »

 Така е, за онези "тъпаци" се отнасяше, а твоето име не съм споменавал никога, само абревиатурата...
Публикувана от: СБТР
« -: 15 Януари 2018 год. 20:39 часа »

Благодаря за пожеланията Краси, надявам се да ми остане време да и се порадвам. Нека ме извини колегата Росен доколкото разбрах. Останах с впечатление че ония дето малко им съвпадат интересите с хората сме ние. Това е и повода за острата ми реакция. Отново извинявам се, за станалото недоразумение.
Публикувана от: Форумният маневрист
« -: 15 Януари 2018 год. 19:39 часа »

Сашо, никой не говори срещу тебе, точно обратното, незнам защо остана с това впечатление!?
Подкрепяме те и се надяваме да обърнеш системата. Това което написах е просто впечатление от общата ситуация в страната по въпроса, както и какво според мен лично трябва да се промени, за да може стратегията ти да тръгне.
Росен коментира онези в парламента, а не тебе. Не си го разбрал. Това може би си имал предвид...

Да ти е живо и здраво момиченцето и много щастливи моменти да имате заедно!!!  ;D
Публикувана от: СБТР
« -: 15 Януари 2018 год. 19:05 часа »

Колега много бих искал да ме познаваш лично за да говориш за мен и за моите намерения и интереси. От три месеца имам дъщеря, а немога да се прибера за да обикалям и да се срещам с хора, а ходя и на работа. И вместо да докарвам приходи вкъщи, аз ги давам за издръжката на СБТР. Затова моля те въздържай се от изказвания без да познаваш хората. Силните на клавиатурата не са ми проблем докато не започнат да бълват глупости по мой личен адрес.
Публикувана от: roshko
« -: 15 Януари 2018 год. 18:01 часа »

Няма тъпаци! Пикой не работи за полза родину, а само за свои лични и приближени интереси!!! Са при тия последните, поне някои техни интереси съвпадат с тези на обществото...
Публикувана от: Форумният маневрист
« -: 15 Януари 2018 год. 14:54 часа »

Харесва ми стратегията, прочетох я, но в подкрепа на по-предното ми писане в друга тема, аз смятам, че със сегашните законови разпоредби, това е невъзможно да се случи.
Нагледах се на всякакви примери за промяна писани по форумите, едни бяха плахи, други направо идиотски... но истината е проста. Ние сме държава от капиталистически тип, а законите са си по стар съветски модел. Вместо да се изкопират 1:1 западните закони, ние се опитваме да станеме западняци със стари комунистически номера.
Е нема да стане.

Сашо, независимо какво пиша (пишеме) аз смятам, че правиш нещо хубаво и се надявам да продължиш. Но според мен целта е на ония 240 тъпака да им се обясни, че имат доста да учат, а като не знаят да питат, а не да творят смешни закони.
Публикувана от: СБТР
« -: 14 Януари 2018 год. 23:23 часа »

Това е стратегията на Конфедерацията. Можете да се запознаете с нея ако искате.

* Последни мнения

Re: Brexit - на финалната права от roshko
[13 Март 2019 год. 21:33 часа]


Re: Инфо за Астра Лидер ООД от Pop11
[12 Март 2019 год. 19:53 часа]


Re: Инфо за Астра Лидер ООД от saeco
[11 Март 2019 год. 13:26 часа]


Re: Работа за влекачи и композиции- Бързо плащане! от Виктор Алексиев
[11 Март 2019 год. 08:09 часа]


Re: Инфо за Астра Лидер ООД от Pop11
[09 Март 2019 год. 17:52 часа]


Re: Работа в България от Pop11
[08 Март 2019 год. 20:30 часа]


Re: Регламент 561 от roshko
[06 Март 2019 год. 22:12 часа]


Re: Търся работа от Bro Bo
[05 Март 2019 год. 20:17 часа]


Re: Търся работа от Talitali
[05 Март 2019 год. 08:13 часа]


Ново начало от Seyfo Seyfo
[03 Март 2019 год. 11:56 часа]