Публикувай отговор

Забележка: Тази публикация първо трябва да бъде одобрена от модератор.

Име:
Ел. поща:
Заглавие:
Икона на съобщението:

Потвърждение:

натисни alt+s за да въведеш/публикуваш или alt+p за да направиш предварителен преглед


Обобщение на темите

Публикувана от: Форумният маневрист
« -: 08 Март 2018 год. 12:16 часа »

Това, че асфалта не се яде е теза на БСП, а не специално на видинлии. Тоест тази теза се подкрепя от всички симпатизанти на Курнела.  Аз поне не съм чул някой видинлия по телевизията да твърди подобно нещо. Червени бабички - да, но не непременно от видинския край.
Освен това, за колко... 30 години демокрация около половината сме били с кметове от СДС - два мандата, един ГЕРБ и сега пак ГЕРБ. Нямам информация за Монтана и Враца, но не вярвам и там да са твърде червени. Просто някаква такава слава ни се носи, заради Петър Младенов от едно време, голям политически деец от БКП роден във Видин, както и други съвременни като Миков и некой друг там.. не се сещам.. както и септемврийското възстание по нашия край, както и доста червени села от близкото минало. Имало е партизанско движение (като навсякъде), но местната власт е била доста разпасана та са ставали сериозни сблъсъци (гугъл "17 Партизани").
Да, пораженията са нанесени, но в миналото, днес не е толкова червен тоя край. Просто такава слава му се носи.
Мога да посоча не по-малко червен Плевен например или Красна Поляна в София. А ако се разровя сигурно ще излязат и други силно червени райони, но за тях нищо не се казва.

Относно пътя. Аз съм силно скептичен, надявам се да не съм прав, но като знам как стават нещата, не съм оптимист.
Носи се една легенда - как по времето на социализма "японците" предложили да ни направят тунел под Петрохан безплатно, стига да им позволим да си вземат "това което намерят" в изкопаното. Властта отказала. На мен това ми прилича на фалшива новина от онова време, просто не ми звучи държавнически едно такова изказване. Нито приляга на Япония, нито на България. Просто нещата не стават така. Но така се говори по нашия край.

Дали има смисъл от един тунел под Петрохан - естествено че има смисъл във всичко което се построи, пътя става кратък, лесен... дори да струва някакви пари за пътуващия, защо не? За Магистрала или поне скоростен двулентов път - тук място за съмнения не бива да има, нужен е.

Най-много ме радва, че се намери една група по-будни граждани от Видин, дето решиха и направиха нещо. Дано следващия кмет на града е именно Росица Кирова, политически неоцветена. Нямам причини да я харесвам, дори напротив, но пък виждам, че работи с размах. Може пък да я харесам един ден, не че има значение. Важното е да върши работа!
Публикувана от: driver1
« -: 07 Март 2018 год. 19:47 часа »

Може би един от най-натоварените след Русе-Бяла и Кресна.И какво уж:
''Пътят ще струва общо 1,6 млрд. лв. Финансовият ресурс не е планиран в бюджета на МРРБ за 2018 г., но ще бъде осигурен на база на постъпленията от бъдещите приходи на базата на тол таксите и електронните винетки - системата, която в момента се изгражда.''А ще го дадем на концесия.И кой ти е инвеститора който ще ти ги изсипе тези пари без финансово икономическа  обосновка.


Споко, ще има обосновка.Мен ме дразни обаче това, че тези дето казваха, че асфалт не ядат, изведнъж проядоха! Отвори им се апетита, че и тунел поискаха...
Все пак това доказва, че стратегията на Борисов да изгражда пътища е правилна.
Публикувана от: bennik
« -: 07 Март 2018 год. 17:43 часа »

Може би един от най-натоварените след Русе-Бяла и Кресна.И какво уж:
''Пътят ще струва общо 1,6 млрд. лв. Финансовият ресурс не е планиран в бюджета на МРРБ за 2018 г., но ще бъде осигурен на база на постъпленията от бъдещите приходи на базата на тол таксите и електронните винетки - системата, която в момента се изгражда.''А ще го дадем на концесия.И кой ти е инвеститора който ще ти ги изсипе тези пари без финансово икономическа  обосновка.
Публикувана от: Форумният маневрист
« -: 07 Март 2018 год. 13:26 часа »

Правителството прие проекторешението за изграждане на скоростен път до Видин и тунел под Петрохан.
За тунела под Петрохан премиерът Бойко Борисов обяви, че държавата го подготвя за концесия.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков каза, че този проект е логичното продължение на програмата за управление на правителството. Той посочи, че ще се изградят шест участъка по пътя от Видин от Ботевград.

Максималният срок, в който този път трябва да е готов, е началото на 2022 г., като в този срок се включват и евентуални обжалваеми процедури.

Оптимистичният вариант е до 2021 г., уточни министър Нанков. Той допълни, че до 10 дни ще бъдат обявени обществените поръчки за най-тежките участъци, които ще бъдат завършени до 2020 г.

Пътят ще струва общо 1,6 млрд. лв. Финансовият ресурс не е планиран в бюджета на МРРБ за 2018 г., но ще бъде осигурен на база на постъпленията от бъдещите приходи на базата на тол таксите и електронните винетки - системата, която в момента се изгражда.

Регионалният министър поясни, че трасето ще бъде изградено извън населените места. Част от пътя - до Монтана, ще е с габарити на автомагистрала. В тежкия участък - от Ботевград до Мездра ще бъде скоростен път - с по две платна в движение, информира още Николай Нанков.

Тунелът под Петрохан ще бъде даден на концесия, обяви премиерът Борисов. "Виждате, че тук 1,6 милиарда ще отидат. Няма финансово-икономическа обосновка към момента за тунел под Петрохан. Затова се разбрахме да го предлагаме на инвеститори, които идват в България", заяви Бойко Борисов.

Той допълни, че държавни пари към момента не може да се обещаят, но ще бъдат подготвени всички процедури за бъдещата концесия. По думите му ще се направи опит за публично-частно партньорство в тази посока.

* Последни мнения

Активирана е "Операция Брок" от Topdrivers INFO-BOT
[Днес в 01:29 am]


Mikko Korhonen - какво се знае и чува от Bro Bo
[24 Март 2019 год. 00:19 часа]


Re: Brexit - на финалната права от roshko
[13 Март 2019 год. 21:33 часа]


Re: Инфо за Астра Лидер ООД от Pop11
[12 Март 2019 год. 19:53 часа]


Re: Инфо за Астра Лидер ООД от saeco
[11 Март 2019 год. 13:26 часа]


Re: Работа за влекачи и композиции- Бързо плащане! от Виктор Алексиев
[11 Март 2019 год. 08:09 часа]


Re: Инфо за Астра Лидер ООД от Pop11
[09 Март 2019 год. 17:52 часа]


Re: Работа в България от Pop11
[08 Март 2019 год. 20:30 часа]


Re: Регламент 561 от roshko
[06 Март 2019 год. 22:12 часа]


Re: Търся работа от Bro Bo
[05 Март 2019 год. 20:17 часа]