Форумът на българските шофьори и транспортни работници

На пътя => Новини за камиони и коли => Темата е започната от: Форумният маневрист в 03 Декември 2018 год. 13:22 часа

Титла: Гражданска Безотговорност "БОНУС-МАЛУС"
Публикувано от: Форумният маневрист в 03 Декември 2018 год. 13:22 часа
(https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRBZHW-ZZj1KT2kvPz1ChvTEvH_hxcyEw_3iMC4A5eUf3rl3JRC)
Система "Халифакс" - синджира си идва, магарето... никакво го няма! Така се шегувахме в моето село в детството ми, някакъв синоним на глупост, на недоразумение и недомислица. Системата е Халифакс!
Е, има ли такова система?
Да, има и се намира в Абсурдистан !
Все едно да изправиш пред съда пистолета с който е извършено убийството, а не самия стрелец.
И понеже сме свърталище на шофьори тука, смятам, че е редно да се заиграеме с това какво става и защо.
И защо просто не се копират перфектните западни системи, ами се напъваме да измислим нещо, което не е било, не може и да бъде!?

Алоу?! Мнозинството, това ли са ви възможностите? Ми питайте ако не знаете бе хора, не е срамно да не знаеш, срамно е да се изложиш като не питаш!

Иначе като се замисля, изглежда има едно единствено разумно обяснение, но то отново граничи с абсурд и няма допир до чистите пазарни принципи. Явно идеята е да се изчистят от пътя и пазара един голям брой возила, които са натрупали негативен заряд заради собствениците си. Добре, да речем, че е ОК, въпреки че не е. Обаче как обикновения купувач би знаел, че дадена кола е проблемна, за да я избегне и не я купи?
Титла: Re: Гражданска Безотговорност "БОНУС-МАЛУС"
Публикувано от: bennik в 04 Декември 2018 год. 09:48 часа
Какво да ти кажа .В нашата  „мила татковина“ простотиите извират като от извора на Амазонка.И колкото са по-големи толкова измислилите ги държат за тях като  „коте на джигер“.Та толкова ли няма нормални държави - Германия, Англия ,която и да вземеш от Берлин на запад , а и не само на запад, та да копираш тяхното законодателство относно темата. Ама не- за някои не до там лицеприятни примери копират едно към едно.Но там където хората са го измислили и доказали като добро-не .-Ние ще ви измислим някоя хубава простотия ,та да ви смучем кръвта до капка.