Форумът на българските шофьори и транспортни работници

На пътя => Новини за камиони и коли => Темата е започната от: Форумният маневрист в 04 Декември 2018 год. 14:32 часа

Титла: Подписано е компромисно споразумение!
Публикувано от: Форумният маневрист в 04 Декември 2018 год. 14:32 часа
(https://www.dnevnik.bg/shimg/zx860y484_3180165.jpg)

https://business.dir.bg/pazari/podpisano-e-kompromisno-sporazumenie-za-prevozvachite-v-es

--------
И бързия ми коментар :)
Както по-назад в темите и по темата бях казал, че нашите може да си разиграват коня, ама полянката им е малка... и подскачаха, подскачаха, "Макроне, не убивай бизнеса и не разделяй Европа" и други ала-бализми, в крайна сметка закона си мина, ще си ходим у дома на 4 седмици и ще внимават с каботажите и прочие и прочие хубавинки, въпреки ревът на превозвачите и употребата на шофьорите като твърде евтина тоалетна хартия. Вижте коя е фирмата от снимката, нищо че са скрили името, ние си я знаем! Точно пък Дискордия?!
Те милите (шофьорите) дори и не разбраха кво стана, добре че ЕС все пак мисли за тях. Само не разбах, ама тва друга тема - Макрон ли е българския президент, или оня фъркатия на дондуков, ама кво му дреме на перката пък на него за транспорта.
Имах едно предувствие, че колкото и да се пъне, номерата на нашия шеф няма да минат и ето, макар и бавно, хубавите неща се случват! Много здраве на един приятел! Тия дет се хващаха на бас, сега бецален! От двама имам да взимам квадратна бутилка :)
И да се научат, че точно тоя закон обединява Европа, не я дели, и създава много работни места! Ама това не е за нискочели и клепоухи. Началото на края на СоМАТския вид транспорт. Време беше!

...и май статията проект на Рая Горчева замина в кофата :)


ПС: изслушайте много внимателно изказването на министъра https://tvnewsroom.consilium.europa.eu/permalink/205441 и обърнте внимание, кои две държави се присъединяват към централната ос, и се запитайте защо? И защо ние не сме към централната ос, а по оста албания-македония-турция-русия. Уж граждани, уж европейци, ама не могат да си вдигнат селските потури господата от ... айде да не казвам кои... че са ми по-симпатични все пак..
"Ние не дойдохме с пълна кошница и си тръгваме с не толкова пълна кошница.". Демек знаели са къде и за какво отиват. И че тезата им е ялова, и нямат аргументи с които да защитят исканията на шефчетата.
Титла: Re: Подписано е компромисно споразумение!
Публикувано от: saeco в 05 Декември 2018 год. 10:39 часа
Нищо странно не се е случило, щом държавата в лицето на България не прави нищо и не иска да промени ситуацията с работните условия на шофьорите и нелоялната конкуренция наложена от нашите работодатели на техния пазар, естествено от ЕС ще вземат мерки, макар и късно.
Най - тъпото е, че никой в Бг не говори за условията и начина на работа на българския шофьор, а в Европа точно това коментират! Тук е обратното, всички реват да се запази това мизерно и гадно трудово съществувание на работника, видиш ли да не ФАЛИРАЛ някой, НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
Титла: Re: Подписано е компромисно споразумение!
Публикувано от: Форумният маневрист в 08 Декември 2018 год. 10:30 часа
Малка добавка към коментара на министрото в следващите новини:

"Ние сме изчислената жертва".


Е тва ме свали от стола!
Ще замоля министъра да вземе да обясни, как така сме изчислени жертви в смисъл как изчислени, кой ни изчислява и за какво; и как жертви, ако сме жертви така ли ще го приемем и ще си траем?

Не мен ми се струва, че всички тези (много добре) премерени фрази са с цел да угодят на двата лагера. Хем да оправдае безсилието си пред исканията на бранша, хем да угоди на европа, пък да се оправдае пред нашия прост работодател, че "Ей го на, онези ни клатят, ние кво можем да направим, като сме малка периферна държавичка."
Предполагам, им е ясно, че мерките на Макрон са добри за работника, добри за бизнеса и в дългосрочен план ще носят само позитиви. Или поне се надявам това да е прикрито театро, а не личното убеждение на кабинета. Предния министър беще пълна калинка в транспорта, по старому парашутист, нищо общо с бранша, и изведнъж ще управлява транспорт на такова инфарктно място, където е България. Тоя не съм го проучил, но доколкото чета коментарите и тоя ще излезе кекава работа.
Бе нема ли един да удари в масата и да направи правилните неща?
Като за начало една мащабна разяснителна кампания за ползите от закона на Макрон?

Гледам браншовиците не се обаждат много, мълчат си, приеха ли нещата... готвят ли се за нещо. А да видим! :)
Титла: Re: Подписано е компромисно споразумение!
Публикувано от: saeco в 08 Декември 2018 год. 16:24 часа
Пълни глупости говорят, само и само да запазят сегашното положение.
Кой освен българските шофьори са командировани за по 3-4 месеца? Кой освен българските шофьори са със заплата от 270е? Кой освен българските шофьори де факто нямат платена отпуска, защото за тези 25 дни ще получат чисто към 390 лева? Кой освен българските шофьори ще получат пенсия в размер на 250-300 лева? Кой освен българските шофьори ако им се наложи да влезнат в болница ще получават 8-10лв. на ден обезщетение от НОИ? Къде е Джамбазки да отговори на тези въпроси ;D Никой няма да каже нищо.........защото така се печелят много пари!
Титла: Re: Подписано е компромисно споразумение!
Публикувано от: Асен в 18 Декември 2018 год. 02:09 часа
Ами правилата на играта се променят. който  оцелее  който не ще става работник . И накрая ?? Шеф пита Работник : Защо закъсняваш за работа ?? А ти защо бавиш заплатите . Ама нали се пак ги давам . Е и ние се пак дойдохме на работа !!!

 П . П Който иска качество трябва да си плати